duminică, august 26

OAMENI DIN TOATĂ ȚARA SCRIU CENACLULUI LUMINĂ LINĂ



Doamne Ajută!
Sunt o prietenă a cenaclului din Braşov. De 10 ani merg la Prislop şi am mare dragoste pentru Părintele Arsenie. Iubesc pricesnele şi mai ales cântecele patriotice. Vă felicit pentru nou. Văd şi aştept mereu ceva frumos să citesc. Îmi place că vă preocupaţi să fie lucruri şi culori frumoase. Poate mai adăugaţi şi alte idei noi. Fie ca Cenaclul Lumină Lină să aibă cât mai multe specatacole, iar părintelui îi dorim sănătate. Să vă îngrijiţi  de dânsul. Nu îl cunosc personal decât de la radio şi de pe blog. Dar simt că e alături de cei mulţi.
Maria Voinescu



FELICITĂRI!

DA, se vede că aveţi talent şi bucurie de a face ceva deosebit. Îmi cer scuze că vă scriu, dar v-am văut în fotografie pe internet şi am zis: "ce frumoasă pereche de tineri are părintele Cătălin. L-am cunoscut pe părintele acum cinci ani. Mereu la fel de activ şi acum urmăresc zi de zi ce se scrie pe blog. Am 53 de ani şi sufăr de o boală destul de chinuitoare... Dar cenaclul îmi dă linişte şi optimism. Vreo două săptămâni am suferit că nu s-a scris pe blog. Şi iată acum că aţi apărut dumneavoastră. Harnici ca şi părintele vostru. Să aveţi acelaşi har. Să vă bucuraţi de acest cenaclu. La voi la Sibiu se fac multe lucruri deosebite la acele biserici. Spunea un alt prieten de aici din Bistriţa, care a ucenicit la părintele, că e foarte greu să ţi ritmul cu părintele. Dar are mână bună. Trezeşte inerţiile din oameni. Sunt pe aici vreo cinci preoţi formaţi e părintele. La părintele Radu mă spovedesc. El m-a adus acum câţiva ani la Sibiu. Şi de atunci îmi este bine.
Ne-aţi făcut curioşi zi de zi. Ne tot întrebăm, oare ce mai apare nou pe blog. Vă mulţumim şi pentru vestea bună că veniţi în judeţul nostru. Voi fi acolo cu toţi cei dragi. Să fim numai sănătoşi până atunci. Spor în toate. E o muncă frumoasă. Sa nu va opriti, pentru ca noi asteptam. Doamne Ajută si Sarutmana la doamna.
Ing. dipl. Ioan Grossu 

FELICITĂRI!
O ECHIPĂ MANAGERIALĂ TÂNĂRĂ ŞI FRUMOASĂ!
REPREZENTATIVĂ!
Şi un Cenaclu care merită totul. Se vede că vă faceţi bine treab. Un blog moderen, mereu în schimbare. Ceea ce noi cititorii aşteptăm. Dumnezeu v-a lăsat lângă Părintele Cătălin. L-am cunoscut odată. E un om de onoare. Şi face eforturi incredibile pentru cei mulţi. Staţi aproape. Vă felicit. Sunt cu inima alături de voi doi. Şi de părintele. Aş dori dacă se poate un concert şi la Cisnădie. I-am spus Părintelui Ucă şi e de acord. Sunt zeci de oameni care vorbesc despre cenaclu. Dacă pot să vă ajut cu ceva, vă rog să-miscrieţi. Aştept lucruri noi pe blog. Mii de mulţumiri.
Simina Maria Vintilă

joi, august 23

DOR DE EMINESCU PE BLOG!

PĂRINTELE CĂTĂLIN CONDAMNĂ TOAMNA LA DOR DE EMINESCU!
NUMAI PE BLOGUL:


 IERI A FOST O ZI MARE PENTRU CENACLUL LUMINĂ LINĂ:
ÎN SFÂRŞIT AVEM SPONSORUL NOSTRU:

Marţi la amiază domnul director Ioan Ciolan, patron al firmelor AMBIENT, a făcut o propunere de întâlnire cu Părintele Cătălin Dumitrean. S-a stabilit ca discuţia să aibă loc joi dimineaţa, astfel că astăzi la ora 11, Părintele Cătălin şi domnul dir. Ioan Ciolan s-au întâlnit la o discuţie istorică pentru destinul cenaclului nostru, chiar la sediul firmei AMBIENT.
Discuţia a fost deosebit de entuziastă şi pragmatică. Domnul Ciolan s-a adresat încă de la bun început părintelui în felul următor: "Vă admir de mult. Am auzit de uimitorul vostru proiect. E generos, e frumos. Vreau să vă ajut de acum concret, pe termen lung cu tot ceea ce aveţi nevoie!" Părintele Cătălin a răspuns imediat: "m-am rugat mult lui Dumnezeu pentru această zi. Ea s-a împlinit. Vom avea o colaborare deosebită şi frumoasă!" Astfel că, începând de astăzi AMBIENT devine sponsor de bază al concertelor Cenaclului Lumină Lină. Vom reveni.
MULŢUMIM LUI DUMNEZEU ŞI MAICII DOMNULUI!

ULTIMĂ ORĂ!

la ora 23.05 a fost postată o poezie pe blogul părintelui
POEZII CĂTĂLIN DUMITREAN


27 OCTOMBRIE
VOM MERGE CU CENACLUL LA IAŞI!
ASTĂZI AM PRIMIT INVITAŢIE DE LA IAŞI!

La orele serii pe emailul personal al Părintelui Cătălin a sosit de la Iaşi următoarea invitaţie:

"Doamne ajuta Parinte

      Ma bucur nespus ca mi-ati raspuns si ca aveti bunavointa sa veniti la noi. 
        Evenimentul nostru vrem sa se desfasoare  sub mesjul ( deocamdata provizoriu)" mamele ortodoxe romance striga copiilor sa-si iubeasca tara si sa nu o uite"- referire la multimea de copii ce pleaca , ce isi lasa familiile si mai rau nu au dorinta de-a se intoarce. Am constata ca in partea Ardealului se face mult pentru a insufla dragostea de neam si tara pe cand la noi .....foarte putin.

            Vrem sa ne sfatuim si cu dumneavoastra cand credeti ca este mai bine dupa 14 octombrie deoarece pana atunci sunt alte multe probleme si dorim ca sa pregatim fff bine acest eveniment si sa il lansam pe perioada mai lunga si sa cuprinda o zona mai mare.Deja eu in activitatea mea am facut cunoscut evenimentul ce urmeaza si avem acceptul si binecuvantarea de-a ne gazdui.Dumneavoastra stiti cum va puteti deplasa functie de starea timpului avand in vedere ca e toamna.
       Astept un raspuns si sfat de la dumneavoastra.
                     Cu stimă
Elisabeta Luncanu preşedinte Asociaţia Femeilor Ortodoxe"

Mulţumim pentru invitaţie. Echipa noastră de marketing va stabili locul şi ziua de concert la Iaşi, cel mai probabil pe 27 Octombrie.

 NE BUCURĂM!!!

CE SPUNEŢI DE CELE DOUĂ ŞTIRI?
SCRIEŢI REPEDE EMAIL PE ADRSA CENACLULUI



sâmbătă, august 18

LA PALOŞ CU INIMA DE BUNI ROMÂNI!

ÎNCEPUT DE TURNEU LA PALOŞ-BRAŞOV CU BUCURIE ŞI DOR APRINS DE MĂRTURISIRE!


   Cu ocrotirea deplină a Maicii Domnului şi cu bucuria de a reveni la idealurile sale misionare, Cenaclul Lumină Lină a pornit din nou la drum. La ora 12 am pornit spre Paloş-Rupea, pentru a fi prezenţi la sărbătoarea fiilor satului. 



   Invitaţia a fost făcută de un prieten autentic al cenaclului, Părintele Gheorghe Varga, care a suplinit parohia Paloş o bună bucată de timp.Componenţa Cenaclului Lumină Lină a fost aproape de cea ideală. Cu Părintele Petru şi Părintele Gheorghiţă, cu Adina, Cosmina şi Cristina, cu Vlad şi Mihai la chitară, cu tânărul Paul Crăciun şi Radu la orgă, cu Ana, cu Augustin şi nu în ultimul rând cu Adrian la timona microbuzului de deplasare. Drumul a fost frumos şi la ducere şi la întoarcere. Bună dispoziţie, evlavie şi multă pace sufletească. S-au spus rugăciuni, s-a zâmbit şi s-au făcut planuri frumoase pentru viitorul cenaclului.
    Ajungând la Paloş am avut o clipă de emoţie. Toată comunitatea satului era prezentă la Căminul Cultural şi în împrejurimile sale. O adevărată serbare cu iz câmpenesc, cu mese întinse şi foarte multă bună dispoziţie. În sală se desfăşura un fel de bal popular cu mult joc şi cu o lume dezlănţuită spre distracţie. Ne-am rugat lui Dumnezeu să putem „stăpâni” publicul, mai ales că unii localnici aveau deja câteva ore de „bucurie”.
   Ne-am suit pe scenă şi am declanşat „focul” recitalurilor noastre. Apelând la toate mijloacele noastre de exprimare, schimbând puţin programul pregătit, ne-am desfăşurat cu aplomb şi multă dăruire. Am cântat pricesne, cântece de suflet şi minunatele noastre cântece patriotice. Sala s-a ridicat adeseori în picioare, cântecele fiind primite cu entuziasm de cei prezenţi.
   Să remarcăm forma bună a tuturor membrilor cenaclului, cuvântul blând al Părintelui Petru şi sprijinul reciproc pe care şi l-au dat membrii cenaclului la marea majoritate a cântecelor interpretate. De asemenea, să semnalăm şi faptul că astăzi a fost instalat şi noul preot, Popescu Sergiu, un tânăr care s-a bucurat să constate că prima sa zi de pastoraţie a coincis cu acest moment deosebit al prezenţei Cenaclului Lumină Lină. Frumos, obiectiv şi plin de adevăr cuvântul de final al Părintelui Protopop Dan Matei Sucaciu.
    A fost şi greu şi frumos la Paloş. Lacrimi în ochii celor bătrâni, uimire pe fruntea celor tineri şi fericirea de a constata că cenaclul nostru există. Iată-ne, indiferent de circumstanţele oamenilor şi a vremurilor, că mergem mai departe. Entuziaşti, voioşi şi plini de efervescenţă duhovnicească. Ne pregătim pentru Iaşi, Bucureşti, Cioceni-Ploieşti, Jibert, Dumbrăveni, Bistriţa etc. şi alte locuri unde am fost invitaţi. Şi aceasta pentru că lumina lină arde curat în inima noastră.