sâmbătă, august 18

LA PALOŞ CU INIMA DE BUNI ROMÂNI!

ÎNCEPUT DE TURNEU LA PALOŞ-BRAŞOV CU BUCURIE ŞI DOR APRINS DE MĂRTURISIRE!


   Cu ocrotirea deplină a Maicii Domnului şi cu bucuria de a reveni la idealurile sale misionare, Cenaclul Lumină Lină a pornit din nou la drum. La ora 12 am pornit spre Paloş-Rupea, pentru a fi prezenţi la sărbătoarea fiilor satului. 



   Invitaţia a fost făcută de un prieten autentic al cenaclului, Părintele Gheorghe Varga, care a suplinit parohia Paloş o bună bucată de timp.Componenţa Cenaclului Lumină Lină a fost aproape de cea ideală. Cu Părintele Petru şi Părintele Gheorghiţă, cu Adina, Cosmina şi Cristina, cu Vlad şi Mihai la chitară, cu tânărul Paul Crăciun şi Radu la orgă, cu Ana, cu Augustin şi nu în ultimul rând cu Adrian la timona microbuzului de deplasare. Drumul a fost frumos şi la ducere şi la întoarcere. Bună dispoziţie, evlavie şi multă pace sufletească. S-au spus rugăciuni, s-a zâmbit şi s-au făcut planuri frumoase pentru viitorul cenaclului.
    Ajungând la Paloş am avut o clipă de emoţie. Toată comunitatea satului era prezentă la Căminul Cultural şi în împrejurimile sale. O adevărată serbare cu iz câmpenesc, cu mese întinse şi foarte multă bună dispoziţie. În sală se desfăşura un fel de bal popular cu mult joc şi cu o lume dezlănţuită spre distracţie. Ne-am rugat lui Dumnezeu să putem „stăpâni” publicul, mai ales că unii localnici aveau deja câteva ore de „bucurie”.
   Ne-am suit pe scenă şi am declanşat „focul” recitalurilor noastre. Apelând la toate mijloacele noastre de exprimare, schimbând puţin programul pregătit, ne-am desfăşurat cu aplomb şi multă dăruire. Am cântat pricesne, cântece de suflet şi minunatele noastre cântece patriotice. Sala s-a ridicat adeseori în picioare, cântecele fiind primite cu entuziasm de cei prezenţi.
   Să remarcăm forma bună a tuturor membrilor cenaclului, cuvântul blând al Părintelui Petru şi sprijinul reciproc pe care şi l-au dat membrii cenaclului la marea majoritate a cântecelor interpretate. De asemenea, să semnalăm şi faptul că astăzi a fost instalat şi noul preot, Popescu Sergiu, un tânăr care s-a bucurat să constate că prima sa zi de pastoraţie a coincis cu acest moment deosebit al prezenţei Cenaclului Lumină Lină. Frumos, obiectiv şi plin de adevăr cuvântul de final al Părintelui Protopop Dan Matei Sucaciu.
    A fost şi greu şi frumos la Paloş. Lacrimi în ochii celor bătrâni, uimire pe fruntea celor tineri şi fericirea de a constata că cenaclul nostru există. Iată-ne, indiferent de circumstanţele oamenilor şi a vremurilor, că mergem mai departe. Entuziaşti, voioşi şi plini de efervescenţă duhovnicească. Ne pregătim pentru Iaşi, Bucureşti, Cioceni-Ploieşti, Jibert, Dumbrăveni, Bistriţa etc. şi alte locuri unde am fost invitaţi. Şi aceasta pentru că lumina lină arde curat în inima noastră.