miercuri, septembrie 19

CENACLUL NOSTRU FRUMOS!


După Viscri, ce urmează?
foto: IMEDIAT DUPĂ CONCERTUL DE LA VISCRI. MOMENT DE DESTINDERE

Nu s-au stins încă ecourile concertului minunat de la Viscri. Încă mai avem resurse să vorbim despre acest concert. Şi de modul exemplar în care el a fost organizat. Un plus special Părintelui Gheorghiţă. Un interes al organizatorului pe care în puţine localităţi l-am întâlnit. La aceasta adăugându-se colaborarea perfectă şi mai mult decât prietenească cu Părintele Protopop Dan Matei Sucaciu. Nu are dânsul resursele financiare ale altor protopopiate, dar are inimă şi interes pentru credincioşi. Ce folos că sunt bani mulţi în protopopiate din zona Braşovului, dacă nu există interes pentru a face şi ceva gratuit pentru oameni. Cum ar fi un astfel de concert, al unui cenaclu care există misionar.

Alte secrete ale succesului de duminică

Cred că membrii cenaclului au fost motivaţi sufleteşte. Prea multe zvonuri au circulat în ultima vreme, vis a vis de o posibilă neimplicare totală a lor în unele evenimente, ca să nu dorească, cu toţii, să se implice iată aşa de minunat în eveniment. O fac gratuit, să nu uităm asta. Şi aşa trebuie să o facă mereu. Cu discreţie, cu plăcere, cu sfială. Nu ştiu ce aş putea să mai adaug la această zestre de dăruire. De fapt, cred că nu există nici un secret al succesului de duminică. Misiunea acestor oameni e pur şi simplu vacaţională. Au chemarea de a face sacrificii. Şi aşa trebuie să rămână.  

Cum se rezistă în cenaclu

Ca să rămâi membru permanent trebuie să fi un om al rugăciunii. Sunt convins că cei ce nu dau încredere unităţii de grup sunt aceia care nu au rugăciunea particulară. Nu e vorba de simpla prezenţă la unele slujbe ale bisericii, sau de modul bun de a te face activ în cenaclu. Nu e vorbă nici de a avea un glas mai deosebit sau alt talant. E vorba, pur şi simplu de felul în care te cobori seară de seară, în propria casă, la rugăciune, ca să vorbeşti cu Hristos. Aceşti oameni doar pot rezista într-un cenaclu misionar. Aceşti oameni nu sunt ofticoşi, nu judecă pe colegi, pe public, nu sunt frustraţi de nebăgare în seamă şi nu strică unitatea grupului. Au chemare spre jertfă şi spre frumos. Aşadar: rugăciune, rugăciune şi iar rugăciune.

Joi sărbătorim patru membrii ai cenaclului
 
Joi seara, la ora 18 cenaclu se strânge la Veştem într-un cadru privat, spre a sărbători patru membrii ai grupului nostru misionar. Ştefan, Mihai, Ovidiu şi Angela vor fi felicitaţi pentru zilele de naştere, într-un mic concert de bucurie şi pace sufletească. Este nevoie şi de aşa ceva, mai ales că după ceasuri de osteneală trebuie şi o oarecare răsplată. Încă de pe acum le urăm „LA MULŢI ANI!” şi vă aşteptăm să le trimiteţi, la rândul dumneavoastră, pe adresele blogurilor noastre, felicitările de rigoare. Cred că ei merită pe deplin acest lucru!
128

La Viscri a fost manifestarea noastră cu numărul 128. Drumuri de mărturie şi drumuri de mântuire. Toate în numele unui ideal frumos şi al tinereţii noastre profunde. Mergem înainte. Fie ce o fi!
PĂRINTELE CĂTĂLIN DUMITREAN

INTRAŢI ACUM ŞI PE BLOGUL DE POEZIE!