duminică, septembrie 16

LA VISCRI UN SPECTACOL UNIC ŞI TOTAL! NOTA 10!


CENACLUL LUMINĂ LINĂ ŞI AMBIENT ÎNTR-O ZI DE MAXIMĂ DĂRUIRE!

   Comunitatea din Viscri ne-a luat prin surprindere încă de la venirea noastră. Zeci de oameni se îndreptau spre sala concertului încă cu două ore înainte de manifestarea noastră. Părintele Gheorghiţă plin de bucurie ne sugera că sunt oameni veniţi din alte sate, dornici să fie prezenţi la acest moment inedit din viaţa satului, adică sosirea Cenaclului Lumină Lină.
  
La ora 15.30 sala era plină şi oamenii continuau să sosească. Mulţi au venit şi la o oră după începerea concertului. Valuri şi valuri de români, de creştini, de oameni dornici de bucurie.
S-a cântat în premieră „Răsai” în varianta scrisă de Vlad Părău şi cu acest cântec s-a declanşat practic emulaţia unui mare concert. Au urmat Adina Şi Cosmina cu acel „Bucuraţi-vă prieteni” moment în care lumea a început să aplaude frenetic. Practic concertul îşi intra în drepturi şi în logica sa entuziastă. Cu vocea sa limpede Cristina a înălţat sensibilitatea iubirii lui Mihai Eminescu pentru Maica Domnului interpretând acel cântec divin „Răsai asupra mea” şi apoi Angela a cântat cu multă putere de sugestie „Crezul”, un cântec manifest plin de reverberaţii duhovniceşti.
  

A venit momentul lui Augustin. O voce superbă şi o dăruire plină de avânt. Şi mirajul liric cu care Alexandru interpretează cântecul „Rău mă dor ochii mă dor”. Ce-o fi fost în sufletul lui Vlăduţ, numai el ştie, mai ales când a interpretat cântecul „Biserica iubirii”, după ce, cu o jumătate de oră înainte, ne anunţase că are o slăbiciune de la emoţii şi se simte rău. S-a autodepăşit, ca toţi ceilalţi şi a cântat magistral.

  A venit rândul Părintelui Gheorghiţă să ne vorbească şi să ne cânte. Cald, blând şi plin de fericire. Da, o fericire aleasă. Era acasă, era pe scenă în faţa a sute de oameni şi cu conştiinţa datoriei împlinite. A cântat Maicii Domnului o priceasnă, drept recunoştinţă pentru această zi minunată, pentru acest cenaclu care înseamnă iubire de frumos. Să nu uităm de sacrificiul lui Ştefan, de implicarea lui Mihai şi de firma DOXA  care ne-a asigurat o excelentă sonorizare.
Radu Marinovici de la Ambient a avut un cuvânt generos deosebit de plăcut. A vorbit de unitatea firmei AMBIENT cu nevoile oamenilor, cu aspiraţiile lor pentru o viaţă frumoasă şi cu acest cenaclu care ridică spiritual poporul român. Mulţumim!
  
Apoi a venit valul cântecelor naţionale. Ca un tăvălug de entuziasm şi aprindere a românismului în sufletele credincioşilor noştri. Cântece binecunoscute, aplauze repetate, oameni care s-au ridicat adeseori în picioare, inimi zvâcnind de demnitate şi lacrimi pentru sacrificiile acestui popor.  Am trăit clipe unice. 

Nu avem cuvintele necesare pentru a vă convinge de aceste lucruri. Parcă la acest cenaclu s-a strâns toată forţa de expresie a demnităţii acestui popor. Ne-am regăsit în textele patriotice şi ne-am recuperat o parte din vocaţia noastră de oameni adevăraţi. Da, aşa cum am spus şi în timpul cenaclului, prin aceste cântece poporul nostru în sfârşit s-a simţit ACASĂ!
VOM REVENI ZILELE URMĂTOARE ŞI CU ALTE AMĂNUNTE LEGATE DE ACEST CONCERT!
PĂRINTELE CĂTĂLIN