duminică, septembrie 30

CONCERT MINUNAT! DIN NOU O STARE DE SPIRIT UNICĂ! O nouă prietenie s-a legat în Broșteni


  Am poposit astăzi în Broșteni, un sat aflat printre dealurile acoperite de lanuri de porumb, de floarea soarelui, peste care toamna și-a pus amprenta, un loc în care deși comunitatea e mai mică, e foarte primitoare. Cenaclul a răspuns invitaţiei părintelui paroh Emilian, de a ține un concert pentru această comunitate. Oamenii ne-au primit cu multă dragoste și cu multă bucurie, au ajuns chiar cu o oră înainte de începerea concertului. 


  N-au lipsit din repertoriul Cenaclului pricesnele, publicul având parte chiar și de o surpriză, o fiică a satului, sora Mirela Aluaș, cântându-le atât de frumos o priceasnă. Bucurie a produs şi momentul patriotic, recital care a ridicat efectiv sala în picioare, cum se întâmplă la fiecare concert al Cenaclului. 
   E poate greu să vă imaginaţi acum atmosfera concertului şi e şi mai greu de redat în cuvinte trăirea acestor oameni. Felul în care Cenaclul Lumină Lină ridică la cote paroxistice demnitatea de creştin ortodox şi de român. În acest cenaclu care se susţine cu greu şi care ar trebui mult mai mult încurajat de factorii spiritualităţii noastre ortodoxe. De cei care vor mai mult pentru popor. Dacă ne gândim la oamenii simplii din comunităţile rurale, atunci să facem ceva pentru acest cenaclu. Care, iată, face momente miraculoase, cum este acest spectacol extraordinar de la Broşteni.

   Recitalul cântecelor de bucurie a continuat. Lumea s-a simţit fericită. Părintele Cătălin, Dan Podoleanu şi ceilalţi au atras atenţia că e nevoie de o nouă "Ordine de zi". La toate nivelurile de terapie spirituală. Că nu putem supravieţui doar prin vorbe şi osanale. Că trebuie să facem această muncă grea, fiecare, să mergem în popor şi să recâştigăm timpul pierdut. Să le spunem oamenilor că îi iubim şi suntem alături de ei.

Un moment frumos în timpul concertului a fost cel în care părintele i-a chemat pe scenă pe câţiva copii ai satului care, împreună cu doamna învăţătoare, au cântat frumos priceasna: "Ţie Maică îţi cer". În concluzie ce putem spune, acum, la câteva ore de la terminarea acestei manifestări? A fost un concert emoţionant, frumos, unic în felul lui, cald, părintesc, în care aerul bucuriei și cel al prieteniei proaspăt închegate a plutit tot timpul în jurul Căminului Cultural. Am plecat de la Broşteni cu multă mulţumire de sine. Şi am promis că ne vom reîntoarce cât de curând...