luni, ianuarie 16

Foto-reportaj: 15.01.2012 - Rămâi cu bine, Maica sufletelor noastre


Frigul şi ninsoarea nu i-au împiedicat pe credincioşi să vină şi astăzi să se închine Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, Îndrumătoarea noastră, înainte ca aceasta să se întoarcă la Bucureşti.




 Încă de la Sfânta Liturghie atât biserica, dar şi demisolul acesteia au fost neîncăpătoare. În aceste trei zile starea de rugăciune a fost una permanentă. 


Pe lângă slujbele săvârşite de preoţi, au fost credincioşi care au rămas zi şi noapte alături de icoană, rugându-se neîncetat atât pentru ei, cât şi pentru ceilalţi.


Vineri, părintele Adrian ne-a vorbit despre minunea săvârşită prin Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, despre cum Măicuţa şi-a arătat puterea vindecătoare prin ea. Totul ţine de credinţă. Important este să ne încredem în Maica Domnului şi să ne rugăm cu tărie şi credinţă în suflete că ne va ajuta să mergem pe calea cea dreaptă din această viaţă, că ne va ajuta să trecem peste încercările la care suntem supuşi şi, cel mai important, că ne va ajuta să ne mântuim. Iată ce le-a mărturisit părintele Adrian celor prezenţi:
Un tânăr a atins icoana Maicii Domnului cu un crin pe care l-a păstrat. Tânărul, împreună cu nişte prieteni au plecat în vizită la alţi prieteni, care erau deja  căsătoriţi, luând crinul cu el. În casa în care s-a dus, copilul avea 3 sau 4 ani şi nu vorbea. Şi atunci el, încercând să-l ajute să vorbească, încercând să-i spună ceva, nu ştiu dacă din greşeală sau din pornire i-a tras una cu crinul în cap şi a început să vorbească. Dacă doriţi să păstraţi asemenea crini, vă cumpăraţi crini, 1 sau 3. Îi atingeţi de icoana Maicii Domnului şi îi puteţi duce acasă să îi păstraţi. Ei se usucă, le cad petalele. Petalele dacă le-aţi atins de icoană, le puneţi pe pământ să putrezească, iar tulpina o păstraţi şi la Bunavestire o puteţi pune într-un vas cu apă şi veţi simţi întotdeauna binecuvântarea Maicii Domnului, fiindcă acei crini vor lăstări. Şi abia atunci veţi vedea darul Maicii Domnului cu dvs. şi în casa domniilor voastre.”





Cu lacrimi în ochii, credincioşii şi-au luat rămas bun de la icoană, care în jurul orei 19 a plecat către Bucureşti. Chiar dacă icoana a plecat, Maica este şi va fi mereu prezentă în sufletele noastre, cu atât mai mult atunci când ne rugăm stăruitor la ea.