duminică, aprilie 15

CU REGRET PENTRU CEI CEI CE AU LIPSIT ŞI NE-AU LIPSIT!!

RECITAL SPONTAN PE STRADA DEALULUI!
   Cine nu a fost în această seară pe la Biserica de pe Strada Dealului are ce regreta. Mai întâi a fost citirea evangheliei în mai multe limbi străine, apoi cuvântul părintelui Cătălin despre "bunul simţ al celor care nu mai vor să fie în unitate". Cităm: "Orgoliile ne dezunesc şi ne micşorează caracterele. Nu avem cum să fim într-o unitate de gând, de spirit şi de frăţietate. Suntem văruiţi pe dinafară şi laşi în soluţii. Ne place dispersarea şi văicăreala. Să trişăm şi să punem beţe în roate celor ce fac ceva. Părăsim corăbiile în care nu stăm decât din vanitate!. Aceasta este boala României şi a ortodoxiei"
   Totul părea să se termine într-o notă fadă, realistă şi gravă. Dar atunci totul de fapt abia a început. Ne-am coborât jos, la demisolul bisericii, la o agapă creştină îndestulătoare din punct de vedere alimentar. Vreo cincizeci de oameni hotărâţi să stăm împreună "la bine şi la greu". Abia atunci s-a declanşat actul spiritual şi patriotic al Cenaclului Lumină Lină. Mihai a adus chitara, Cristina partitura ultimului imn şi totul a început. După un purpuriu solemn de poezie al doctorului Hodorogea, a urmat cântecul "Tu Ardeal". Lumea cântă la unison, iar Părintele Cătălin simţind clipa, fără a mai anunţa nimic intonează "Capul de la Torda". De acum nimic nu ne mai poate opri. Cântăm cu toată lumea în picoare, "Treceţi batalioane române Carpaţii", "Trăiască, să trăiască", "Jurământ la Putna", "Măi Ardeal" şi atmosfera patriotică este sublimă.
Deşi au fost din nou momente grele, fiind foarte aproape de a ne orpi din drumul nostru am luat decizia să mergem înainte. Din păcate organizatorii unor concerte nu-şi ţin promisiunile de programare, sponsorii întrâzie să creadă în noi, unii membrii ai cenaclului stau departe, iar alţii nu au bani de deplasări sau timp pentru a se dărui acestui ideal. Incă nu ne permitem să aducem în grup şi alţi oameni talentaţi, neavând posibilităţile financiare de a-i renumera sau pur şi simplu mijloace de locomoţie pentru a ne deplasa cu toţii în alte localităţi Ne lipseşte un elementar microbuz). Dar, în ciuda acestor greutăţi luăm decizia să nu murim, să mai încercăm o stagiune şi amintim şi primele manifestări concrete:
SÂMBĂTĂ 21APRILIE- 
CISNĂDIE, ORA 17 sala SIMBA
LUNI 23 APRILIE -
DIALOGURI CU FRATELE ALEXANDRU DESPRE MUZICĂ, ORA 18- SIBIU STRADA DEALULUI.
SÂMBĂTĂ 28 APRILIE, 
ORA18 SIBIU BISERICA DIN MIHAI VITEAZUL
DUMINICĂ 6 MAI
JUDEŢUL BRAŞOV în localitatea MATEIAŞ la ora 16.


  Seara se încheie cu alte momente poetice şi pline de frumos. Oamenii se simt bine şi au impresia că au participat la ceva ireal. Membrii cenaclului (puţini la număr, dar deosebit de inimoşi) zâmbesc şi par dornici de a porni din nou la treabă. Avem certitudinea că acest cenaclu nu poate fi decât de la Dumnezeu. Poate că în curând şi alte concerte vor prinde contur, dar mai ales credem, că toţi cei ce ne vor ajuta o vor face cu mai mult aplomb şi concreteţe.
Urmează Cisnădia! Până atunci, joi, Cenaclul Lumină Lină va avea la ora 17 o şedinţă de lucru.
Vă aşteptăm cu idei, sugestii şi cuvinte de suflet.
Am fost pe Strada Dealului într-o minunată seară de Paşti. Nu vom uita niciodată aceste momente. Vă mulţumim tuturor!