duminică, aprilie 22

Foto-reportaj: 21.04.2012 - Concert caritabil la Cisnadie


In seara aceasta in Cisnadie, a avut loc un nou concert al Cenaclului Lumina Lina, un concert caritabil, la finalul caruia s-a facut o colecta pentru a ajuta finalizarea picturii celor doua biserici ortodoxe din Cisnadie. Oamenii s-au adunat cu mic cu mare, unii cu emotii, abia asteptand sa-i revada si sa-i reauda pe acesti oameni minunati care au sufletul plin de dragoste de Dumnezeu, de neam si de semeni, altii curiosi sa vada despre ce este vorba si ce face de fapt acest cenaclu.









Cantecele patriotice, cele care marturisesc neamul nostru romanesc, au dominat in aceasta seara.Parintele Catalin a fost cel care a deschis aceasata seara, interpretand cantecul “Poporul roman opere complete” , preluat apoi de Cristina, Adina, Cosmina si Liviu Ureche.






In a doua parte a concertului, cele doua coruri ale celor doua biserici din Cisnadie,incanta publicul si impresioneaza prin faptul ca sunt alcatuite din tineri si varstinci, devotati conditiei de crestini marturisitori ai credintei. Repertoriul lor din aceasta seara a fost compus din cantece patriotice si cantece specifice sarbatorii Invierii Domnului Nostru Iisus Hristos, fiind reproduse prin versurile cantate duios, momentele traite de Mantuitorul in preajma Rastignirii si Invierii Sale
.









Parintele Catalin ne spune asa: “Dupa ce voi termina cantecul urmator veti intelege de ce suntem noi aici, pentru ca dragostea de patrie presupune ca noi sa stam in biserica patriei, in biserica care a dainuit in conditia ei grea de supravietuire”. Versurile acestui cantec sunau asa: “Mai ardeal, ardeal, ardeal,/ Mult ai trait cu amar/ Ca nici nu mai poti a spune,/ Cate-ai patimit in lume/ Mai ardeal, ardeal, ardeal/ Frumos ardeal [...]. Parintele canta in continuare cu toata sala, pentru fratii nostrii de peste Prut, finalul acestui cantec starnind o mare de aplauze.



La finalul concertului, Vali Craciunescu, canta pentru prima data in cenclu si tot pentru prima data la Cisnadie, inveselind publicul care se bucura zambind si cantand impreuna cu el.
Atmosfera vie, calda, plina de bucurie, traita de toti cei prezenti se incheie cu imnul cel nou al Cenaclului Lumina Lina intitulat “Noi, lumina lina", versuri emotionante si o melodie foarte placuta.





In incheiere Parintele Catalin le multumeste din suflet gazdelor, tuturor celor care au trudit si au facut posibila prezenta cenaclului la Cisnadie, preotilor si publicului, si spune: “Noi nu putem muri, nu ne putem desfinta ca neam!!!”
La randul sau, Parintele Uca adreseaza un cuvant de multumire membrilor cenaclului care, spune dansul: "au poposit in orasul nostru si ne-au incantat inimile si sufletele".




Membrii Cenaclului Lumina Lina, au demonstrat inca o data ca sunt HOTARATI sa mearga inainte si nimic nu-i poate opri, in ciuda tuturor greutatilor si piedicilor care le-au iesit in cale. Acest lucru este posibil, doar cu ajutorul Lui Dumnezeu si ocrotirea Maicii Domnului, in care acestia si-au pus toata nadejdea. Dumnezeu sa le ajute in continuare si Maica Domnului sa le poarte de grija!