luni, iunie 25

Foto-reportaj: 24.06.2012 - Cenaclul în concert la BOGATA!



Concertul de la Bogata, județul Brașov a fost plin de culoare și a avut un farmec aparte prin complexitatea cântecelor abordate. Membrii Cenaclului au oferit imaginea unor tineri frumoși și entuziaști, veșnic în căutarea acelui „ceva” atât de unic, atât de aproape de Dumnezeu. Părintele Cătălin a construit din nou, piesă cu piesă, cu atenția unui artizan, un concert deosebit.




Publicul frumos al localității Bogata, care a primit cu inima deschisă Cenaclul Lumină Lină. Ne-am bucurat împreună, am cântat împreună, vorbind aceeași limbă a dragostei de țară și a mărturisirii credinței ortodoxe.



Părintele Cătălin ne-a dăruit două pricesne prin care ne-a îndemnat să-L primim pe Iisus în sufletul nostru. Prima parte a concertului a fost ca o rugă blândă, la care sufletele tuturor au vibrat.



Augustin și Cristi, cântând cu dor plaiurile mioritice






Vasile Mardare, voce marcantă a folkului românesc, împarte cu Cenaclul Lumină Lină aceeași dorință de a dărui oamenilor un strop de fericire




Cosmina și Adina au adresat „Fraților români din lumea întreagă” un gând de pace. Fericirea de a declara deschis că ești român devine, prin glasul blând al fetelor, o revărsare de bucurie.



Părintele Cătălin a adresat tot timpul publicului îndemnul de a se apropia de biserică, de a-L cunoaște pe Dumnezeu prin intermediul lucrurilor frumoase pe care El le-a creat, prin cântecele care Îl preamăresc.



Pr. Mihai Gavrilă Simen, părintele paroh, un adevărat model de dăruire. A fost permanent alături de Cenaclu, a oferit o organizare ireproșabilă, dovedind în același timp o legătură profundă cu enoriașii săi, cărora a dorit să le ofere un moment de trăire autentică.


Cântecele patriotice au ridicat publicul în picioare, oferind încă o dovadă clară a faptului că românii pot oferi oricând o lecție de iubire de neam.


O parte a Cenaclului Lumină Lină- dăruire, prietenie, solidaritate. De la Bogata am plecat cu sufletul învăluit de o lumină tainică. Părintele Cătălin a dăruit, ca de obicei, locuitorilor din Bogata, o poezie. V-o oferim și vouă, cititorilor blogului:

Și la Bogata, într-o zi de vară,
Ne-am liniștit cu dăruire firea,
De parc-am fi cântat întâia oară
Și Dumnezeu ne-ar fi urnit trăirea.

Și suntem mai bogați ca cei cu aur
Din ochii noștri soarele răsare,
Căci cerul însuși ne-a rămas tezaur
Și lacrimile au ajuns o floare.

Și la Bogata totul este suflet,
Poftește Dumnezeu să ne răsfețe
Ca să rămână inima în cuget
Ce pace, ce frumos, ce frumusețe!

Vom mai vorbi cu cântec și splendoare,
Vom mai aprinde o lumină lină,
Bogatei noastre care poartă soare,
Bogatei noastre blânde și divine.