joi, februarie 2

Foto-reportaj: 01.02.2012 - Vecernie cu Litie pentru Întâmpinarea Domnului


Suntem la rugăciune, Părinte Cătălin  și vă așteptăm cu nerăbdare să reveniți în mijlocul nostru! Astă seară,la Vecernie, toți credincioșii din biserică am înălțat o rugăciune când Părintele Petru a spus: "Să o rugăm pe Maica Domnului să-l aducă cu bine acasă pe Părintele Cătălin".



Biserica Spitalului TBC se îmbracă din nou în haine de lumină și har, cu ocazia marii sărbători a Întâmpinării Domnului . În această seară, numeroși credincioși au fost prezenți la slujba Sf. Maslu, apoi la Vecernia cu Litie.





Slujba a fost oficiată de pr. Petru, pr. Iosif și pr. Ioan, iar seara s-a completat cu prezența la strană a unui grup de studenți teologi, care, alături de Radu, au format un cor pe care ne-am dori să-l auzim mai des.Au impresionat prin acuratețea și sensibilitatea vocilor lor, iar Vecernia a emanat multă liniște și pace, și datorită lor.





Mâine, în zi de sărbătoare, bucuria Întâmpinării Domnului va fi sporită de cea a hramului bisericuței în care fiecare dintre noi ne găsim oaza de liniște.
















Pr. Petru a subliniat, în cuvântul de învățătură, credința Dreptului Simeon, care a așteptat în rugăciune toată viața, până când L-a ținut pe Mântuitor în brațe, rostind: „Acum, slobozește pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta!”.