marți, februarie 7

Foto-reportaj: 06.02.2012 - Bine ați venit, Părinte Cătălin!


...și a fost, într-adevăr, „Seara bucuriei!” O bucurie deplină și cuprinzătoare, care s-a coborât în seara aceasta peste Biserica Sf. Ioan Iacob Românul de pe strada Dealului.  Așteptarea a fost lungă și înfrigurată, iar acum, când a luat sfârșit, ne-am aflat cu toții în fața unicității clipei.


Glasul Părintelui Cătălin a răsunat clar și cuprinzător, învăluindu-ne în lumina și căldura care ne-au lipsit atât de mult în aceste săptămâni! Măicuța s-a bucurat, oamenii au lăcrimat, veniți în număr mare să-l revadă pe Părintele Cătălin.




Seara a continuat cu un prim concert al Cenaclului Lumină Lină, din acest an. În deschiderea acestuia, copiii parohiei, îndrumați de doamna preoteasă Claudia Mănișor, au susținut un program de pricesne și poezii creștine. Momentul inedit a fost o surpriză pentru toată lumea; a fost darul copiilor pentru Părintele, modalitatea prin care ei i-au transmis dragostea lor și dorul cu care l-au așteptat.




Totul a revenit la normal, ne-am regăsit identitatea, am început din nou să trăim curat, vorbind despre Dumnezeu prin cântec și poezie. Adina, Cosmina, Cristina, Maria, Ștefan, Mihai, Vlad, Dan, Cristi, Ionică, acești copii frumoși ai vremurilor moderne, trubadurii florii de cireș, și-au reluat drumul, vegheați de cel care, neschimbat, rămâne forța morală de o sensibilitate tulburătoare, mentorul și susținătorul Cenaclului, Părintele Cătălin.




Seara s-a încheiat cu o agapă creștină, la care au fost invitați toți cei prezenți. Atmosfera caldă, prietenoasă, Părintele care avea pentru toți câte o vorbă bună, blândețea din ochii oamenilor, toate acestea au contribuit la realizarea unei seri de vis.