sâmbătă, februarie 25

GALA 100- Explozia bucuriei


Seara care a celebrat 100 de manifestări ale Cenaclului Lumină Lină a fost o explozie de frumusețe. 100 de concerte... Oare a fost mult? Puțin? Cert este că toți cei prezenți în seara aceasta la Biblioteca Astra au avut parte de un spectacol la care ai șansa să participi poate o dată în viață. În prelungirea spiritului creat de Cenaclul Flacăra,  în această seară am simțit din plin puterea cuvântului cântat, forța cu care poporul român a știut întotdeauna să pătrundă în conștiința universală.



Prima parte a concertului a adus în atenție melodii de folk foarte cunoscute, cărora e suficient să le rostești numele pentru a ridica o sală în picioare. Astfel, „Ploaia care va veni”, „Strunga”, „Amintire cu haiduci” au fost pe buzele tuturor, iar aplauzele le-au acompaniat permanent, într-un ritm frenetic. O surpriză deosebită și foarte apreciată de public a aparținut Părintelui Cătălin, care a interpretat într-o manieră demnă de marile scene ale lumii melodia „O, sole mio!”. În continuare, cântecele patriotice au completat imaginea pe care Cenaclul și-a construit-o de-a lungul celor 100 de manifestări, aceea a unui promotor al demnității naționale. Ultima parte a concertului a avut incluse câteva melodii de muzică internațională, care s-au bucurat de un imens succes.


Finalul concertului a fost apoteotic și ar putea fi rezumat în refrenul cântecului: „Sfârșitul nu-i aici!” Nici nu ar putea fi aici, pentru că cele 100 de manifestări nu au fost altceva decât temelia unei construcții durabile: CENACLUL LUMINĂ LINĂ!
                                                                                         Alina