duminică, iunie 5

Cenaclul Salişte

ŞI, A FOST SĂLIŞTE...
SPLENDOARE ÎN IARBĂ!
CONCERT MEMORABIL, UNIC ŞI SUPERB!


Sălişte; Baza Agroturistică, ora 17; Spectatori circa 1500 la început, apoi a urmat o ploaie care a înjumătăţit asistenţa. Lume din întreaga ţară, dar majoritatea au fost sibieni. Zeci şi zeci de maşini, microbuze, au împânzit spaţiile de parcare. Atmosfera: Caldă în prima parte a concertului, explozivă după ploaie, apoteotică la final. Organizare: Au fost zile de adevărat eroism pentru nişte profani în astfel de spectacole ca să realizeze acest cenaclu deosebit. Eforturi mari, gazdele şi-au dat silinţa să facă tot ceea ce este omeneşte posibil pentru ca cenaclul să se simtă bine la Şălişte, mai puţin fiind pregătiţi pentru problema meteo. Dar aşa a fost voia cerului şi astfel am participat la un mare spectacol.
Calitatea spectacolui: De înalt nivel. Artiştii s-au dăruit efectiv din tot sufletul, mai ales văzând spontaneitatea şi manifestarea publicului care a cântat non-stop. S-a simţit prezenţa “în duh” a poetului Adrian Păunescu pe această scenă, fapt semnificat şi de tabloul cu chipul său aşezat pe masa din dreapta scenei. 





Sălişte este o bornă istorică în viaţa noastră, a ceea ce a nu a murit niciodată din Cenaclul Flacăra şi a dorinţei tuturor de a face viaţa mai frumoasă, mai aproape de Dumnezeu. Sute de sibieni au luat drumul Săliştei. Maşinile curgrau în valuri. Zeci şi zeci. Sute, sute şi sute de oameni plini de entuziasm. Steaguri tricolore, feţe calde şi luminoase şi un început de specatacol bland şi liniştit. Apoi o descumpănire, de fapt o încercare de a verifica dragostea noastră faţă de valorile culturii şi spiritului romînesc. Dumnezeu ne-a trimis o ploaie serioasă. Boxele, microfoanele au fost scoase din uz. Artişii au rămas optimişti şi sute de oameni s-au încăpăţânat să rămână în acest loc adăpostindu-se care pe unde au putut. Loialitate jertfelnică şi sublimă.






Ploaia a încercat să ne încurce socotelile, dar nu a fost decât scânteia care a provocat reacţia publicului spre o explozivă manifestare de simpatie, curaj şi estetism. La prima luminare de cer publicul aluat foc în cântările lui Adrian Ivaniţchi şi Cristian Buică. Magda Puşkaş duce publicul în al nouălea cer cu vocea sa excepţională şi cu o dăruire scenică totală.
Publicul continuuă să fie unit şi la înălţime. S-a cântat la unison ca în vremurile de altădată, deşi am avut oameni de toate vârstele. Majoritari însă au fost însă tinerii. Artiştii au rămas plăcut surprinşi de modul în care sibienii au cunoscut integral piesele Cenaclului Flacăra. Să auzi şi să vezi atâţia sute de oameni cântând împreună, atâtea ore nu este un fapt simplu şi fără semnificaţie. Acest cor imens a fulgerat cerul şi a oprit cu nonşalaţă ploaia. A venit încet noaptea. Reflectoarele s-au aprins şi în acest décor de vis cântecele păreau venind din altă lume. Ca plutind pe valurile unei mări publicul se legăna în ritmul cântecelor. Fianlul a fost nemaipomenit cu piesele: Vânare de vânt, Castelul şi Jurăm pentru Ardeal!



S-a simţit faptul că Cenaclul a fost aşteptat cu dor la Sălişte şi cu interes enorm din partea unei generaţii ce iubeşte folkul şi creaţia spirituală.
Superb au evoluat: Andrei Păunescu, Magda Puşkaş, Vali Moldovan, Emerich Imre şi compania sa de sunet, Octavian Bud, George Nicolescu, Adrian Ivaniţchi,Victor Socaciu, Radu Pietreanu, Cătălin Stepa, Cristian Buică, membrii Cenaclului Lumină Lină, Lia Maria Bologa etc.

Piese cantata în superaltiv: Doamne ocroteşte-i pe români, Totuşi iubirea, La o cană cu vin, Taina, Ordinea de zi, Charlie Chaplin, Balada fulgerată de vânt, Duhul lui Iancu,
Ca lumina ochilor, Nebun de alb, Niciodată, Copaci fără pădure etc.


SE CÂNTĂ "RUGĂ PENTRU PĂRINŢI"


ANDREI PĂUNESCU ŞI DORUL DE TATĂL SĂU...
GEORGE NICOLESCU ŞI LUMINA SUFLETULUI BUN...
RADU PIETREANU ŞI BUCURIA DE A CREDE ÎN ZÂMBET...

UN COPIL MINUNAT, O VOCE SUPERBĂ, O FOTOGRAFIE DE SUFLET...
CU IMRE ŞI DOMNUL BOTEZAN ... TOTUL PENTRU CENACLUL FLACĂRA...
UN COLŢ DE LUME DIN SUTELE DE EROI CE AU SUPRAVIEŢUIT PRIN CÂNTEC ŞI DĂRUIRE...



CENACLUL LUMINĂ LINĂ ÎN SCENĂ CU MINUNATA MAGDA PUŞKAŞ

AM SCRIS DOUĂ POEZII! DORUL MEU DE CER E APRINS! DACĂ AŢI PRIVIT LA ACESTE FOTOGRAFII VĂ ROG NU IGNORAŢI ŞI CREAŢIA MEA! AR FI ATÂT DE FRUMOS SĂ INTRAŢI PE BLOGUL DE POEZIE ŞI SĂ TRĂIŢI SUBLIM!