sâmbătă, iulie 16

CONCERTUL DE LA VEŞTEM ÎN IMAGINI

GALERIE FOTO DE LA CONCERTUL CENACLULUI LUMINĂ LINĂ!
LA VEŞTEM S-AU DESCHIS INIMI!

Cu precizie elveţiană, concertul a început la ora 20.00. Spectatorii au venit în număr mare încă de la începerea recitalului şi au recunoscut cu lacrimi în ochi cântecele Cenaclului Flacăra.  Se cântă "A treia pace mondială", ca un motto al întregului concert şi lumea continuă să vină.

Curtea strămoşilor Părintelui Cătălin, la doar câteva minute după începerea concertului. Oamenii cântă alături de Cenaclul Lumină Lină şi aplaudă frenetic. 

Părintele Cătălin în deschiderea concertului, cântând pe versurile poetului Adrian Păunescu. Se face prezentarea membrilor Cenaclului Lumină Lină, în aplauzele publicului din Veştem.

Liviu Ureche într-un recital incendiar în care a îmbinat cântecul şi poezia, aşa cum face de fiecare dată atât de plăcut. Un recital plin de bărbăţie şi de spirit naţional.

Dan Podoleanu într-un mini recital care aminteşte de spiritul de odinioară al Cenaclului Flacăra. "O Charlie Chaplin înger vagabond, Hai bătrâne vino de sub orizont, O Charlie Chaplin, hohot interzis, Redeschide teatrul ce ni l-au închis", sunt versurile care smulg aplauze spectatorilor.

Părintele Cătălin dă startul unui adevărat periplu muzical: din Maramureş, până în Ardeal, în jos spre Oltenia şi mai departe prin întraga ţară. Se cântă cu foc, cu sufletul mai mult decât cu vocile: "Aşa-mi vine câteodată", "Jurăm pentru Ardeal", "Jurământ la Putna", "Mărie, Mărie", "Săracă inima mea"

La Veştem se lasă seara, însă nimeni nu pleacă. Dimpotrivă, oamenii continuă să sosească la concertul Cenaclului Lumină Lină. "Pensia de-un leu" a Părintelui Cătălin devine un succes la prima audiţie, spectatorii cântă împreună cu noi şi recita într-un glas versurile poeţilor români.



"Ruga pentru părinţi" lasă fără suflare audienţa. Se cântă cu o singură voce, mai ales că urmează cântecele de dragoste ale Cenaclului Flacăra. Atmosfera se ritmează mai apoi cu "A treia pace mondială" şi cu "Ordinea de zi" a lui George Nicolescu. În curtea casei de la Veştem se reface ordinea de zi, se cântă şi se aplaudă fără oprire. 


Publicul se ridică în picioare. Cântecele celor de la Phoenix sunt aplaudate îndelung. Mai apoi toată lumea împarte "o cană cu vin", aceeaşi melodioasă "Cană cu vin".  Este sigur: seara este minunată, iar oamenii sunt extraordinari.


"Lume, lume înselătoare", piesa părintelui Marian Mărcuş cucereşte asistenţa. "Lume, lume înşelătoare, cine te iubeşte moare, moare greu", sunt versurile în care fiecare se regăseşte câte puţin: "pentru toţi cei care au fost înşelaţi", aşa cum spune Părintele Cătălin. 
Lumina nu se stinge ci rămâne aprinsă "în credinţă, nădejde şi dragoste": concertul Cenaclului Lumină Lină la Veştem se încheie ca de obicei, scăldată cu ultimul brio: "plecăm, noapte bună!"