duminică, martie 18

Foto-reportaj: Cântec pentru Maica Domnului și pentru neamul românesc la Biserica Sf. Mina din Turnișor II


Cenaclul Lumină Lină a susținut astăzi un nou concert în cinstea „Maicii Luminii”, la Biserica „Sf. Mina” din Turnișor. Atmosferă caldă, primitoare, așa cum se întâmplă în toate locurile în care Cenaclul cântă. Mărturii vii de credință ortodoxă și de patriotism. Manifestări suave ale dragostei pentru Dumnezeu și Maica Domnului. Preoți dedicați, adevărate făclii ale credinței străbune.



Încă de la prima priceasnă, ”dragostea oamenilor pentru Maica Domnului s-a aprins ca o torță”, așa cum remarcă Părintele Cătălin. Afirmația a fost întărită de participarea efectivă a tuturor oamenilor la cântecele intonate. E emoționant cum Cenaclul Lumină Lină unește suflete și sădește în mintea fiecăruia sâmânța conștiinței ortodoxe și naționale. Nu ai cum să nu fii profund impresionat când îl asculți pe Părintele Cătălind vorbind atât de frumos despre Maica Domnului, încredințându-ne că ea ne așteaptă cu nesfârșită bunătate în biserică. Lacrimile sunt revărsarea bucuriei, călăuza speranțelor noastre.



Un moment emoționant a fost cel în care s-a interpretat cântecul: „Cuvine-se să fie”, scris nu de mult de Părintele Cătălin, care nu avea cum să fie cunoscut, deoarece mai fusese prezentat o singură dată, la Biserica Sf. Ioan Iacob Românul. Surpriza a fost mare când toată biserica și-a însușit rapid versurile și melodia, iar la sfîrșit, oamenii au cântat singuri. Inspirația Duhului Sfânt nu lasă cale de tăgadă: ceea ce este plăcut și frumos Maicii Domnului se înalță ca o mireasmă spre cer.









Seara s-a încheiat cu promisiunea că de Sfântul Ilie, Cenaclul Lumină Lină se va întoarce în Turnișor. Primăvara ne-a răsărit zâmbetul în suflet în seara aceasta. Mulțumim, Turnișor! Cenaclul Lumină Lină își continuă drumul!