joi, martie 15

LINIA IUBIRII: SIBIU-FRĂSINEI-MOECIU

FOTOGRAFIE DE COLECŢIE
PĂRINTELE IOANICHIE ÎN CHILIA DE SPOVEDANIE DE LA FRĂSINEI
O zi de joi ca oricare alta...


Ora 11
 Amintire de la Fărsinei
Mi-am adus aminte de Frăsinei. Dialogul cu Părintele Ioanichie a fost blând şi uneori stânjenitor pentru mine. Din Frăsinei lumea se vede altfel, timpul e mai scurt şi poate că tocmai de aceea cei "înţelepţi" sunt atât de îngăduitori.
Mă frământă soarta Ardealului. Părintele îmi spune că neamul nostru va fi tot mai încercat. Că tot ceea ce se face la suprafaţa este doar la suprafaţă.
Întrreb:
- Şi iubirea?
- Da, uneori e prea complicată. Multe vorbe şi prea puţine fapte. 
- Să-i iubim pe cei de alte confesiuni?
- Desigur! Dar, nu poţi avea o prea mare încredere în dragostea lor. Credeţi că dacă noi ne vom uni cu alte biseric şi ei vor ceda ceva din doctrina lor. Va fi ceva aşa mai mult la suprafaţă. Ei vor rămâne cum sunt, noi cum suntem.
-Cum să iubim?
- Din toată inima. Numai aşa, dacă suntem în stare, dacă nu mai bine să nu ne apropiem de locuri unde iubirea nu e posibilă. Fiecare îşi trage la urma urmei interesul. Să fim însă buni cu toţi. 


ora 13.40
Părintele Protopop Gheorghe Colţea ne vizitează din nou studioul. Emoţie, blândeţe în cuvinte şi ca de obicei multe cuvinte de duh. 
Stăm în jurul părintelui şi ne minunăm de spontaneitatea cuvintelor sale. E amabil cu fiecare, are mereu o vorbă caldă pentru toţi şi se preface că nu înţelege exuberanţa.
-De ce vă minunaţi de ceea ce spun? Chiar aşa este!
Daaa... Aşa e în iubire. Fiecare cuvânt e minunat.
Mulţumim Părinte!