duminică, octombrie 21

SPECTACOLELE DIN ŞIRIOARA ŞI APATIU AU READUS ACASĂ BUCURIA DE A FI ROMÂNI! DOUĂ CONCERTE EXCEPŢIONALE!


 PRIETENII DIN ŞIRIOARA
ŞI SUFLETELE ALESE DE LA APATIU
Cred că niciunui membru al cenaclului nostru nu i-a trecut prin minte că la Şirioara va fi atât de frumos. Ne-am trezit de dimineaţă cu un duios sentiment de pace şi de speranţă că ne-am afla în faţa unei zile deosebite.

 Şi aşa a fost. Am trăit câteva ore de mare înălţare sufletească şi de profund spirit naţional. Un concert magnific, deschis cu priceasna „O Maica Jertfei Salvatoare” şi continuat cu o suită de cântece religioase de mare profunzime.
TINERII ŞI COPIII DIN ŞIRIOARA SALUTĂ CENACLUL
Lumea din Şirioara a rămas fără grai la auzul cântecelor noastre şi doar apelurile noastre repetate la împreună-glăsuire i-au scos practic din reverie pe aceşti oameni minunaţi. Întreaga biserică a cântat apoi superb alături de noi, spre fericirea Părintelui Radu, un slujitor jertfelnic şi plin de implicaţie duhovnicească.

 „Capul de la Torda” şi celelalte cântece patriotice au redeşteptat fiorul naţional, într-un mod efervescent. Oamenii au simţit că astăzi este o adevărată zi de paşte, că Maica Domnului este lângă poporul român, plină de bunătate şi de strălucire.
Mulţumim din suflet familiei Părintelui Radu, celor dragi din jurul său şi tuturor celor care au ostenit în mod deosebit pentru ca noi să ne simţim ca acasă. La Şirioara paarcă timpul a stat pe loc şi dragostea gazdelor a întrecut orice aşteptare. Vă mulţumim!

La Apatiu am ajuns abia cu o oră înainte de începutul programului nostru. Ştefan, Andrei, Cristi şi ceilalţi au întins imediat cablurile, au ridicat boxele pe stativ şi au pregătit sonorizarea. 

O luptă uriaşă cu timpul şi cu oboseala. Era al doilea concert al zilei şi a doua provocare a cenaclului nostru, de a ne da măsura dragostei şi a dăruirii.

A ieşti excelent. Două ore de concert în aceeaşi măsură, remarcată şi de Părintele Ovidiu, plină de condiţie mărturisitoare şi naţionalism profund. 

Vocile au vibrat cu sensibilitate ilustră, iar publicul ne-a simţit curajul, abnegaţia şi starea de spirit, astfel că la cântecele patriotice toţi cei prezenţi ni s-au alăturat plini de energie şi de frumos.

A fost din nou un concert inedit, unic şi plin de har. Cu aceeaşi prezenţă a Maicii Domnului, în inima fiecărui membru al cenaclului şi cu bucuria de a fi câştigat noi prieteni sinceri şi devotaţi. Da, cenaclul nostru s-a îmbogăţit cu o experienţă cu adevărat extraordinară. Am promis că în luna ianuarie vom reveni pe aceste meleaguri, unde alte comunităţi aşteaptă nerăbdătoare să găzduiască concertele noastre.