duminică, octombrie 14

PĂRINTELE CĂTĂLIN NE SCRIE DIN CARANSEBEŞ!

LUMINA LINĂ MÂNGÂIE INIMILE BĂNĂŢENILOR! 

   Caransebeşul a aşteptat întâlnirea creştinilor şi concertul de astăzi cu ploaie, bucurie şi mult interes. Oraşul, în special la fiecare biserică, era împânzit de afişe care anunţau prezenţa deopotrivă a Cenaclului Lumină Lină şi a fratelui Costel Busuioc, la un eveniment pus sub semnul „dragostei de Cruce”. Organizatorii, în fruntea cărora s-a situat evident Părintele Marian Mărcuş, invitau pe bănăţeni la un moment deosebit, sub egida „Încă mai este loc la Cruce”.


   Câteva sute de credincioşi au ţinut să fie prezenţi încă la ora 14.30, atunci când în Biserica din curtea Episcopiei au început momentele de mărturisire prin cântec şi cuvânt a evlaviei noastre duhovniceşti. Rând pe rând, glasuri frumoase, strânse în jurul Părintelui Marian, (o serie de noi prezenţe locale) au cutremurat practic asistenţa, mijlocind coborârea Sfântului Duh direct în adâncul de inimă.

   La propunerea Părintelui Marian Mărcuş concertul a început cu binecunoscutele pricesne „Înaintea Ta Iisus iubit” şi „Maică pururea fecioară” A fost înălţător şi deosebit ca să auzi sute de glasuri „explodând” practic la un numitor comun, dragostea de cer şi de frumos.
Am interpretat cu drag cântecul „Închinare Sfintei Paraschiva”, poezie pe care am scris-o acum doi ani pe o linie melodică pe care consider că însuşi Dumnezeu mi-a inspirat-o, din dragoste şi respect pentru sfinţii cerului. Împreună cu Părintele Marian, ne-am pus din nou problema toamnelor” fără de Hristos în binecunoscutul cântec: „Când păcatul m-a purtat”
Orele au trecut repede. Ploaia de afară s-a oprit, vrând parcă şi ea să fie martoră cuminte la acest prilej de fericire duhovnicească şi iubire întru Hristos. Târziu, după orele 18, totul s-a sfârşit, rămânând însă amintirea unei zile deosebite. Ce să vă mai spunem, decât că ne pare rău de toţi cei ce nu au fost prezenţi lângă noi.

 Organizare excelentă şi un alt regret, acela de a nu fi putut fi prezenţi şi ceilalţi membrii ai cenaclului ( care au beneficiat însă de o meritată şi cuvenită pauză de odihnă înaintea viitoarelor concerte care vor veni în această lună şi începutul lunii noiembrie) Am promis însă, în mod public, că vom veni cât de curând cu întreaga noastră comunitate, spre a răsplăti iubirea bănăţenilor, minunată şi deosebită, faţă de acest cenaclu naţional-creştin.

Mulţumim Caransebeş pentru această zi! A fost divin! A fost Hristos în mijlocul nostru!
Cu drag!
Părintele Cătălin