duminică, octombrie 7

CIOCENI ŞI BUCUREŞTI , DOUĂ PISCURI DE SUBLIM ŞI LUMINĂ LINĂ!


Turneul Cenaclului Lumină Lină în sudul ţării tocmai s-a încheiat. Pe drumul de întoarcere atmosfera a fost aceeaşi ca şi la plecare, prietenească şi plină de frumos. Oboseala deşi a început să-şi spună  pe deplin cuvântul, nu a putut şterge cu nimic din entuziasmul grupului după două zile  sublime şi sărbătoare a sufletului omenesc. Încercăm acum, pe fondul cântecelor care răsună în microbuzul nostru, la întoarcerea spre casă, să aşternem două mici cronici ale concertelor noastre, urmând ca mâine, poimâine şi în celelalte zile să revenim cu alte fotografii şi amănunte.
 CIOCENI 6 OCTOMBRIE, SAU MARTORII DE LA SĂVÂRŞIREA UNEI MINUNI

LOCALITATEA: Cioceni ora 16. LOCUL DE DESFĂŞURARE: Curtea bisericii
ATMOSFERA: Senzaţională. Peste 400 de oameni şi trei ore şi jumătate de spectacol. De puţine ori Cenaclul Lumină Lină a trăit asemenea momente. Public fierbinte, aplauze înlănţuite cu cântece cantate la unison de toţi cei prezenţi.

CALITATEA ORGANIZATORILOR: Un exemplu pentru toţi cei ce vor să organizeze astfel de momente. Familia Părintelui Lazăr, gazdă remarcabilă şi de suflet a făcut totul ca să nu ne lipsească nimic. 

Ba mai mult, am fost primiţi la şcoala din localitate pe un covor format din petale de trandafiri, cu pâine şi sare, plus un spectacol de dansuri tradiţionale susţinut de tinerii satului.

SUCCESELE SERII: Toate cântecele cenaclului.

DEBUT: A cântat pentru prima oară singur la microfon, tânărul teolog Lazăr Andrei, care este la a patra manifestare a Cenaclului şi a devenit membru permanent al grupului nostru misionar.

DE REŢINUT: Dragostea deosebită a părintelui Lazăr, a familiei sale şi a oamenilor pentru cenaclul nostru. Am văzut o mulţime de tineri rămaşi surprinşi de calitatea acestui concert, de felul în care noi ne manifestăm pe scenă şi de capacităţile artistice ale celor ce cântă în cenaclu. Am simţit căldura deosebită a publicului, lacrimile celor mai bătrâni şi dorinţa, ca cenaclul să revină cât mai repede pe aceste meleaguri.


LA BUCUREŞTI CÂNTÂND CU MAICA DOMNULUI ÎN BISERICA MIHAI VODĂ!

LOCALITATEA: BUCUREŞTI
LOCUL DE DESFĂŞURARE: Biserica Mihai Vodă.

ATMOSFERA: Fascinantă şi plină de evlavie. Ne-am simţit ca acasă şi am văzut peste 300 de oameni fericiţi că există acest cenaclu ardelean, ca o chezăşie a unităţii de suflet între români de pretutindeni. 

S-a cântat frumos, cu toţi credincioşii laolaltă şi s-a lăsat o vie amintire pentru toţi cei prezenţi. Parcă însăşi Maica Domnului a cântat alături de noi, aceste cântece atât de unice şi de minunate.

CALITATEA ORGANIZATORILOR: La mare înălţime, frăţească şi plină de căldură. Părintele Adrian Beldeanu şi credincioşii săi apropiaţi s-au întrecut pe sine, pentru ca să avem parte de un concert minunat şi de o primire pe măsura dăruirii colegilor noştrii. Fiecare organizator a pus suflet şi credinţă, ca să nu mai vorbim de multă şi foarte multă dragoste:
SUCCESELE CONCERTULUI: Evident că toate cântecele închinate Maicii Domnului. “Vino în rai”, “Cuvine-se să fie” şi “Capul de la Torda s-au cântat de întreaga biserică.  

DUMINICĂ SEARA, la ora 22 Cenaclul Lumină Lină a revenit acasă. Obosiţi, dar plini de mulţumire sufletească. Pe drumul de întoarcere s-au cântat zeci de piese din bogatul nostru repertoriu, s-a făcut aduceri aminte din concertele noastre de altădată şi s-a simţit o mare unitate sufletească. Am fost "NOI", membrii Cenaclului Lumină Lină, misionarii căre vă iubesc şi vă doresc aceleaşi bucurii.