vineri, noiembrie 30

SEARĂ SFÂNTĂ ROMÂNEASCĂ........



PĂRINTELE CĂTĂLIN DUMITREAN, DECLARAŢIE "LA CALD", la ora 22.45, DUPĂ O SEARĂ FIERBINTE:

"Ce să mai pot spune acum, la cald, după un asemnea concert excepţional. Mă tem că nu aş spune totul, atât a fost de măreţ acest concert naţional şi creştinesc. Un concert minunat. Un spectacol total. Public fierbinte şi plin de duh românesc. Colinzi, suflete calde, voci extraordinare, exuberanţă, iubire de frumos, debuturi excelente, cam aşa am putea să definim acum, în câteva cuvinte, concertul din această seara. Membrii vechi ai cenaclului au fost la înălţime, iar debutanţii sublimi.
Ce frumos a cântat Claudiu Huzu, un om de o mare calitate sufletească, un chitarist foarte bun şi un interpret de colinde maramureşene absolut sublim. Ce să mai vorbim de poeziile Andradei, fetiţa de aur, care revine la Cenaclul Lumină Lină după debutul său poetic din această vară. A fost divină şi copila Ana, care la numai 8 anişori cântă cu atîta har priceasna „Vino în rai”. Vlăduţ a impresionat asistenţa noastră cu recitalul său, la fel şi Dan Podoleanu care a cântat în premieră, curat şi plin de sensibilitate colindul „Cerul şi Pământul”.
Să reţinem agapa de post, pe care organizatorii au oferit-o în pauza concertului şi modul entuziast în care s-au cântat cântecele noastre tradiţionale şi naţionale.
Felicitări şi pentru ceilalţi: Ştefan, Mihai, Angela, Adina, Cristina, Cosmina, Ana din Basarabia, Cristian, Nelu şi tuturor celor care au realizat un concert unic. Nu exagerez, a fost mai frumos ca niciodată!
DOAMNE OCROTEŞTE-I PE ROMÂNI!"

Sfântă seară românească .......
Astăzi membrii Cenaclului Lumină Lină  au susținut un concert remarcabil în cinstea zilei sfinte de 1 DECEMBRIE în sala Bibliotecii ASTRA din Sibiu , prezentând un recital extraordinar de cântece patriotice din repertoriul cultural major al neamului nostru românesc.
Această  seară minunată a debutat cu urarea  tradițională a Părintelui Cătălin LA MULȚI ANI ROMÂNILOR! un cântec de luptă bătrân ca vremea, voi compatrioți să ascultați...
După doar trei cântece intonate sala s-a aprins de dragostea patriei și invitații au cântat împreună cu Cenaclul  cântecele patriotice ale neamului nostru românesc.
O prezență remarcabilă a avut-o Andrada Nicolescu care a debutat în Cenaclul lumină Lină lansându-și primul volum de poezii în urmă cu ceva timp , astăzi a fost alături de noi și a recitat doua poezii din primul său album.
După  o oră  de patriotism a avut loc o agapă creștină în stil tradițional cu produse de post tradiționale românești și un pahar de vin oferit invitațiilor de Ziua Națională a României.
După agapa frățească s-a reluat concertul cu intonarea Imnului Național urmat apoi de colindele noastre românesti. Un debut excepțional in Cenaclul lumină lină  a avut Claudiu Huzu care a încântat publicul cu colinde din repertoriul lui Ștefan Hrușcă, urmat apoi de Vladuț și Dan Podoleanu , a doua parte a concertului fiind dedicată colindelor.
Concertul s-a încheiat cu cântecul popular Doamne ocrotește-i pe români... și tradiționala urare de LA MULȚI ANI CU SĂNATATE !