miercuri, noiembrie 14

ZIARUL PATRIARHIEI "LUMINA" si AGENTIA "BASILICA" ELOGIAZA INTR-UN ARTICOL SUPERB CENACLUL LUMINA LINA!



 DOVADA VIE CA SUNTEM RESPECTATI!!!
  
SĂ NU NE LĂSĂM ÎNŞELAȚI DE MICI NEPUTINȚE ALE CELOR CARE MEREU AU DORIT MOARTEA ACESTUI CENACLU!  ÎN REST, SUNTEM O FORȚĂ!!!
ŞI NOI AM AVUT GREUTĂȚI, CĂLUȚI TROIANI PRIN INTERIOR, SUPERBI LA VEDERE, DAR CU VANITĂȚI LA SUFLET...
 


DE FAPT, E  BOALA  ACESTUI NEAM... A CELOR CARE MIMEAZĂ MISIUNEA ŞI PENTRU CARE  ÎN ISTORIE NICIODATĂ  NU AM FĂCUT UN LUCRU PÂNĂ LA CAPĂT, UMPLÂNDU-NE DE IUDE ŞI ISCARIOȚI...  DAR IATĂ, PRIN ACEST CONCERT, DE LA IAŞI, NOI CHIAR AM ÎNVINS.
 
ACUM, NU MAI AVEM, " ÎN SFÂRŞIT", VEDETISME, CHIAR  DACĂ , AVEM POATE MAI MULȚI OAMENI BOEMI, DAR EI SUNT CU INIMA ŞI CU DĂRUIREA DE 1000 DE ORI MAI SINCERI DECÂT ALȚII..."
"DA... SUNTEM O ECHIPA CU INIMA MARE..."
PĂRINTELE CĂTĂLIN DUMITREAN
(delaratii la RADIO TRINITAS IAŞI, DUMINICĂ   5 NOIEMBRIE, ORA 18)

ARTICOL APARUT IN ZIARUL "LUMINA"  SI PE SITEUL AGENTIEI "BASILICA"  AL PATRIARHIEI ROMANE! 

Părintele Cătălin Dumitrean: „Am simţit la Iaşi un public extraordinar“ :

Cenaclul „Lumină lină“ a bucurat pentru prima dată inimile ieşenilor

Cenaclul "Lumină lină" din Sibiu, coordonat de pr. Cătălin Dumitrean, a susţinut sâmbătă, 3 noiembrie, la Iaşi un concert de muzică patriotică şi folk.
Evenimentul a fost organizat de Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române (SONFR) - filiala Iaşi, în colaborare cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. În deschidere, piesa "Balada", de Ciprian Porumbescu, a fost interpretată de două membre ale SONFR - filiala Iaşi. Membrii cenaclului, majoritatea tineri, au cântat, acompaniaţi de instrumente muzicale, pricesne şi cântece patriotice, multe din ele cunoscute de cei prezenţi. Motto-ul acestui eveniment, care a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a fost "Mamele române cheamă la dragoste de neam şi ţară". La concert au participat membre ale SONFR - filiala Iaşi, membri ai Asociaţiei "Oastea Domnului" din Iaşi şi numeroşi ieşeni.
Diplome de onoare pentru membrii cenaclului
La final, a susţinut o scurtă alocuţiune prof. dr. Ion Berghia, preşedintele Asociaţiei Culturale "Pro Basarabia şi Bucovina" - filiala "Constantin Stere" din Iaşi, iar apoi a urmat cuvântul doamnei Margareta Vlad, preşedinta SONFR - filiala Iaşi, care a remarcat că muzica interpretată de Cenaclul "Lumină lină" i-a înălţat sufleteşte pe toţi cei prezenţi. De asemenea, Margareta Vlad a amintit cum a ajuns Cenaclul "Lumină lină" să fie invitat la Iaşi pentru a concerta. Pr. Iulian Negru, consilier al Sectorului de Misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, a mulţumit părintelui Cătălin Dumitrean şi membrilor cenaclului pentru prezenţa la Iaşi şi a transmis binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. "Îi voi prezenta Înalt Preasfinţituşlui Teofan un CD al Cenaclului "Lumină lină". Vă ofer din partea Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei şi a Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor Române, filiala Iaşi, o diplomă de onoare. Acest simbol vine din inimă către echipa minunată a cenaclului", a spus pr. Iulian Negru. În continuare, Margareta Vlad a acordat o diplomă de onoare părintelui Marian Mărcuş. A urmat alocuţiunea Angelei Olariu, coordonatoarea Departamentului pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor naţionale al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.
Misiune prin interpretarea pricesnelor şi a cântecelor patriotice
Cenaclul "Lumină lină" a fost înfiinţat în urmă cu doi ani, având scop misionar. Concertele cenaclului sunt organizate de preoţii din parohii, însă membrii grupului au ajuns în oraşe din întreaga ţară. "Ne-am dorit să mergem mai ales în comunităţile rurale, pentru a mărturisi prin cântec credinţa şi dragostea faţă de ţară. Cele două coordonate ale cenaclului sunt: pricesnele şi cântecele patriotice. Încă de la început am găsit câţiva tineri entuziaşti, cu voci frumoase, care iubeau pricesnele. În Ardeal, priceasna a fost un mod de a rezista în faţa tăvălugului duşman al spiritualităţilor de ocazie, pe care le-am înfruntat de-a lungul timpului. Aceasta are multă consistenţă şi este oferită publicului din comunităţi. A doua coordonată a cenaclului este cea patriotică. Această coordonată a dispărut sau a fost politizată în ultimii ani. Noi revenim cu tradiţionalele cântece minunate, specifice redeşteptării naţionale în momente grele ale ţării. Avem câţiva oameni de cântec patriotic, care cu mult entuziasm se adresează publicului. Ei redeşteaptă în români în primul rând ideea de demnitate naţională, care e din ce în ce mai şubrezită în lume", a amintit pr. Cătălin Dumitrean.
"Ieşenii au cântat cu dragoste şi bucurie"
Cenaclul are în jur de 18 membri, care concertează aproape la fiecare sfârşit de săptămână. Concertul de la Iaşi a fost cea de-a 138-a manifestare în ultimii doi ani. "Eu cred că este destul de mult pentru nişte oameni care fac voluntariat. Ne deplasăm cu mijloace proprii şi ne asigurăm sonorizarea. Sunt sate în care nu se întâmplă nimic ani de zile. Preoţii sunt foarte bucuroşi, pentru că, după un astfel de concert, creşte valoarea vieţii spirituale, duhovniceşti şi naţionale în astfel de comunităţi", s-a exprimat coordonatorul Cenaclului "Lumină lină". Concertul "Mamele române cheamă la dragoste de neam şi ţară" a fost organizat la iniţiativa membrelor din SONFR - filiala Iaşi, care au vizionat cenaclul în vara acestui an, la Sibiu. "Am simţit la Iaşi un public extraordinar. A fost o atmosferă fulminantă, mai ales că ieşenii au cântat cu dragoste şi bucurie pricesnele şi cântecele patriotice interpretate de noi. Titlul concertului a dorit să redeştepte în mame ideea de a naşte fii, de a da bucurie vieţii, de a-şi educa proprii fii născuţi în spiritul patriotic creştin ortodox", a adăugat pr. Cătălin Dumitrean.