joi, noiembrie 1

Un nou concert extraordinar la Biblioteca Astra

Cenaclul a cântat din nou pentru sibieni


Membrii Cenaclului Lumină Lină au susţinut în această seară un concert extraordinar în sala de lectură a Bibiotecii Astra din Sibiu, concert care prefaţeaza concertul care va avea loc la Iaşi la sfârşitul acestei săptămâni. Părintele Cătălin, Părintele Marian Mărcuş, alături de Adina, Angela, Cosmina, Cristina, Ştefan, Mihai, Cristi, Nelu, Dan, Liviu, Andrei şi Vlad au creat o atmosferă minunată în care pricesnele, cântecele patriotice şi folk-ul s-au îmbinat atât de frumos.
Iubitorii Cenaclului Lumină Lină s-au putut bucura de cea de-a 137 a manifestare a Cenaclului, manifestare ce a fost deschisă de către Adina și Cosmina cu cântecul „Bucurați-vă, prieteni”, cântec al cărui mesaj fetele îl transmit cu atâta căldură publicului, în privirea lor văzându-se că prietenia este reciprocă. Cum acest concert prefațează concertul de la Iași, concert ce va avea loc în cetatea Sfintei Cuvioase Parascheva, cum spunea Părintele Cătălin, nu au lipsit cântecul lui Ștefan cel Mare, voievodul sfânt al țării noastre și „Jurământ la Putna”.


Ieșind afară pentru a pleca spre Biblioteca Astra, vântul parcă m-a izbit în față și mă gândeam dacă vor veni oameni la concert pe vremea aceasta, vreme care se încăpățânează să te țină în casă, dar spre surprinderea mea sala a fost plină, n-au rămas acasă, au ieșit din case pe vânt și au venit să asculte cântecele Cenaclului, care, sunt sigură, că le-au umplut inimile de bucurie.

Nu a lipsit nici poezia lui Mihai Eminescu, „Răsai asupra mea”, poezie închinată Maicii Domnului și cântată de către Cristina.

În premieră și după o singură repetiție, Vlăduț a cântat melodia „Front fără învingători” a autorului Octavian Bud, melodie ce vorbește despre iubirea de patrie, care este ca și un front fără învingători.



În ultima parte a concertului melodiile mai ritmate, cele patriotice, printre care „Treceti batalioane române” și „Tu, Ardeal” au ridicat sala în picioare.
Au fost momente frumoase, fiecare membru al Cenaclului a adus prin fiecare cântec interpretat zâmbete, bucurie, lacrimi pe fețele celor din public, un moment interesant fiind cel în care Angela și Dan au cântat „Emoție de toamnă”, poezie scrisă de Nichita Stănescu, moment care pe mine personal m-a emoționat profund. Foarte frumoasă interpretarea.
A fost o seară frumoasă, cu momente pline de bucurie și veselie, dar și cu lacrimi, însă lacrimi datorită emoților. V-aș spune ma multe despre acest concert, însă cuvintele sunt de prisos.. Un singur regret am...că nu am putut viziona filmulețele pregătite de colegii mei care trebuiau să însoțeasă cântecele. Însă aștept cu nerăbdare întoarcerea Cenaclului de la Iași pentru a afla cum a decurs concertul.
Le doresc membrilor mult succes în tot ceea ce fac și sper să reușească să obțină sponsorizarea de care au nevoie pentru deplasarea la Iași, pentru a răspândi misiunea pe care aceștia o fac în Ardeal, și pe pământ moldovenesc. O seară binecuvântată tuturor.

Magda Muntean