vineri, noiembrie 2

CENACLUL LUMINĂ LINĂ LA BIBLIOTECA ASTRA GALA 137


Concertul, susținut de Cenaclul Lumină Lină la Biblioteca Astra în data de 01.11.2012, a fost un real succes! Prieteni dragi le-au fost alături, iar publicul venit să-i asculte a arătat din nou, că părintele Cătălin Dumitrean împreună cu membrii cenaclului şi părintele Marian Mărcuş care le este alături, sunt cu adevărat meniți să aducă bucurie, prin lacrima de dor înălțată la Cer de cei care îi ascultă şi îi iubesc, apreciind arta şi glasul lor binecuvântat.
 Din dorința de a fi  în zona împlinirii şi de a declanşa bucurie, se aşeză pe inimile oamenilor cu căldura specifică celor care dăruiesc, nădăjduind  ca, bucuria lor să o împartă  cu publicul. Acest concert a fost prezentat la nivelul unui profesionalism cu totul remarcabil, cu o implicare temeinică a membrilor Cenaclului Lumină Lină, aspect ce susține funcționalitatea şi personalitatea distinctă fiecărui membru din cenaclu în concert. Entuziasmanți prin dinamica interioară a evoluției lor, pe parcursul concertului de la Biblioteca Astra, toți membrii Cenaclului Lumină Lină: părintele Marian Mărcuş, Liviu Ureche, Andrei Lazăr, Dan Podoleanu, Mihai Doda, Ştefan Ion, Vlad Părău, Adina, Cristina, Cosmina, Angela, Augustin, Alexandru, Cristian şi Ionică  conduşi de părintele Cătălin Dumitrean, a căror maturitate artistică, a oferit  stabilitate şi coerență, realizării acestui magnific concert. Încă de la început, cerând ca lumina lină să răsară în sufletele oamenilor prin interpretarea minunată a copleşitoarei creații, Răsai asupra mea, lumină lină,/ Ca-n visul meu ceresc d-odinioară,/ O Maică Sfântă, Pururea Fecioară,/ În noaptea gândurilor mele vină..a fost cântată şi de această dată la un nivel ridicat. Prin sinceritatea aplauzelor, publicul a mulțumit pentru clipele unice de artă, pentru emoțiile intense trăite alături de membrii Cenaclului Lumină Lină. A răsunat sala la interpretarea cântecului “ La moartea lui Ştefan Vodă” cântau la unison: Plânge dealul, plânge valea,/ Plâng pădurile bătrâne/ Şi poporu-n hohot plânge:/ Cui ne laşi pe noi, stăpâne?/ Eu vă las în grija mare/ A Lui Dumnezeu cel Sfânt,/ Să stați strajă la hotare/ Să păziți acest pământ.
Prin consecvența părintelui Cătălin Dumitrean, sfinția sa  fiind poet şi compozitor, când întâlneşte valori cu totul speciale la tineri talentați, le oferă şansa  de a dărui bucurie celor care au nevoie. Dar jertfa este a lor, a tuturor!
Acest concert a fost  inedit şi unic în felul său şi prin participarea părintelui Marian Marcuş  la Biblioteca Astra, a cărui voce fascinează publicul, în care armoniile muzicii creştine au fost îmbinate cu muzica folk şi cu cea patriotică. Pricesnele, aceste minunate cântări, se pliază bine atât pe vibrația vocii părintelui precum şi pe ritmul şi conținutul versurilor mistice. Şi în acest fel publicul participant s-a bucurat de un spectacol adevărat, minunat şi repetabil la Iaşi cu ajutorul Bunului Dumnezeu, spre bucuria sutelor de credincioşi care aşteaptă cu mare drag să asculte cântecele Cenaclului Lumină Lină.
Despre poemele părintelui Cătălin se poate spune că sunt darurile Lui Dumnezeu, revărsate peste lume.În această minunată seară, a avut loc şi lansarea unui nou volum de poezii închinate Maicii Domnului; iar prin cântecele interpretate de sfinția sa alături de toți membrii Cenaclului Lumină Lină, putem spune fără exagerare, că i-a ales Cerul să bucure pământul. Aşa cum spunea şi părintele Teofil Părăian “poezia şi cântecul creştin ortodox, au darul de a împodobi sufletul”.
Fiecare ascultător şi-a putut încărca sufletul de mireasma de lumină divină ce se revarsă din versurile acestor cântece. A asculta cântecele interpretate de părintele Cătălin şi de  membrii Cenaclului Lumină Lină,  înseamnă a înota în lumină, a te îmbăta de fericire, a rămâne uimit în fața tainei iubirii, şi a frumosului Divin. A asculta pricesnele interpretate cu atâta dăruire, înseamnă a te întâlni mai uşor şi în fiecare clipă cu Dumnezeu. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi țină sănătoşi pe toți cei ce dăruiesc atâta bucurie prin talentul cu care au fost înzestrați, iar pe cei care îi ascultă să îi prețuiască şi să îi aprecieze pentru dragostea lor față de oameni. Minunat!Trebuie să recunosc, membrii cenaclului mă surprind  mereu în modul cel mai plăcut! Acum, au plecat mai departe la Iaşi, pentru a spune oamenilor o veste bună, o veste de bucurie, pentru a-şi împlini vocația lor mărturisitoare, aceea de a cânta în numele Lui Dumnezeu!

                                                                                                    Monica Armenciu