joi, decembrie 9

                COPSA MICA 100 DE PUNCTE!!!



  Copsa Mica. 9 Septembrie 2010. Cenaclul Lumina Lina din nou in propriul judet, la Copsa Mica. O ATMOSFERA PESTE ASTEPTARI. Incredibil concert, suflu duhovnicesc la varf si un public de mare calitate. Doua ore de concert. Colinde, poezii, muzica patriotica. Sute de oameni, care la inceput au venit la concert putin retinuti, dar marea majoritate curiosi si dornici de o seara de bucurie aleasa.. Nu stiau prea bine despre ce va fi vorba, dar nu a fost nevoie decat de exact 5 minute pentru ca Parintele Catalin sa electrizeze efectiv sala Liceului de Chimie. Emisie hotarat si recptie spontana. Zis si facut. Oamenii au cantat la unison, cu putere si pasiune, de parca pareau flamanzi de spiritualitate. S-au cantat colinde slagar gen, O ce veste minunata, Deschide usa crestine, Trei pastori, Viflaime, Viflaime, dar si colinde necunoscute acestui public, ex: Cand te-ai coborat Iisuse, Pe-un patul de fan si floare, Raza cerului senin etc.

 Din sute de piepturi s-a auzit cantacul Clopotul Reintregirii si s-a intonat briliantin de toti spectatorii: Ruga pentru parinti. A cantat si Parintele Claudiu, preot paroh, o colinda de mare efect: Afara ninge linistit, mai ales ca la acea ora la Copsa Mica incepuse sa ninga bland si adevarat.

   Varful serii l-a atins melodia Pensia de-un leu scris de Parintele Catalin si pe muzica Parintelui Gheorghe Bumb din Maramures. Au fost si alte colinde minunate. Lume deosebita, organizare de exceptie. Primaria, domnul primar, vicele si alti cativa prieteni de nadejde au pus umarul la un concert memorabil. un efort care merita subliniat. Le datoram mii de multumiri. A fost un spectacol care datorita publicului a intrecut pe toate celelalte. Lumea a plecat fericita, mirata, entuziasta, cu o singura intrebare pe buze: Cand veti reveni la noi? Am raspuns: Cat mai repede!...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Amintiri de la Săpânţa

(foto)