marți, decembrie 7

                                        Jurnal de bord
              Cenaclul Lumina Lina in turneu!
Luni 6 Decembrie
   La ora 7.30 am pornit spre Moeciu de Jos. Peste tot zapada, tara scaldata intr-un alb imaculat si un aprins dor de stramosi a determinat membrii cenaclului la o discutie in microbuz pe tema valorilor nationale. Protagonist principal Eugem Botan, care reinviaza la fiecare pas spiritul lui Petre Tutea si dragostea de aproapele. O discutie interesanta are loc si despre religiozitatea lui Mircea Eliade. Pareri pro si contra. In general, insa buna dispozitie si regretul ca nu suntem mai multi in acest drum.
                                                         
  La ora 10, am ajuns la Biserica din Moeciu. Decor sublim, rupt parca din povestile copilariei noastre. Munti, cabane, pensiuni, case acoperite de ninsoare, brazi solmnizati de anotimp si mai ales o comunitate crestina deosebit de santoasa. Parintele Gheorghe Coltea un mit, un adevarat pastor, conducandu-si cu entuziasm credinciosii spre mantuire. Suntem primiti in biserica cu vorbe de dragoste si pretuire. Parintele Coltea il numeste pe Parintele Catalin singurul prieten adevarat care ia mai ramas si le propune credinciosilor sai o seara de colinde, la ora 17 si de asemenea o regesire a fiorului duhovnicesc adevarat. Este hramul bisericii, lumea se afla in tinuta de sarbatoare, mesele sunt incarcate de prinoase si apoi are loc inconjurarea bisericii, procesiune de mare solemnitate si comuniune. Parintele Coltea e cald, prietenos cu toti credinciosii, abil in manuirea cuvantului, sigur pe sine, politicos si dornic de a aduce lumina in fiecare suflet al pastoritilor sai.   

                                                             
  La ora 17 a avut loc concertul in fata a peste 300 de credinciosi. Atmosfera a fost deosebita, joviala si plina de sens religios.Ne-am simtit bine, am cantat din suflet, am primit elogii, si am simtit o mare bucurie in sufletul acestor oameni. Le multumim ca ne-au primit, ca ne-au ascultat, ca au fost darnici si minunati. Moeciu de Jos a fost vatra si loc ceresc, de fapt a fost inca un dor implinit al Cenaclului Lumina Lina!                         



                                 SIBIU- LA COTA 1000!


   Duminica seara, Cenaclul Lumina Lina a fost prezent in Biserica din Mihai Viteazu unde a sustinut un concert de colinde si poezie crestina in fata a peste 1000de oameni. Concertul a durat cca. 2 ore si s-a ridicat la o cota inalta de sensibilitate si spirit misionar. Sonorizarea a fost din nou foarte buna si de asemenea mrita sa remarcam entuziasmul credinciosilor care au cantat la unison mai multe din colinzile interpretate de Parintele Marian Marcus si Parintele Catalin. Intalnirea cu publicul din Mihai Viteazu a fost de fapt o reintalnire dupa o absenata de 4 ani, a credinciosilor din aceasta biserica cu membrii cenaclului nostru. Sa remarcam piesa de la inceputul concertului: Dechide-ne ca venim, cantec nou si felul minunat in care s-a cantat la sfarsitul concertului de catre intreaga asistenta colinda: Deschide usa crestine. A fost frumos, a fost Sibiu, a fost Hristos in sufletul nostru!