duminică, decembrie 19

Sălaş în Sălaj

Capăt de turneu început de speranţă...

       Cenaclul Lumină Lină vă transmite de la Zalău gânduri bune şi speranţe alese.
Suntem în direct cu voi, chiar din Zalău, la ora la care Cenaclul şi Oastea Domnului şi-au dat mâna într-un minunat concert. Sunt peste 700 de oameni, biserica este imensă, pictată superb şi având ca promotor pe Părintele Ghiurcu Ioan. Gazda noastră bună şi minunată, fratele Duca, ne-a adus în posibilitatea de a vesti cu entuziasm localnicilor minunea naşterii Domnului.

   La ora 15.00 Părintele Marian Mărcuş a deschis concertul cu colindul generic: Astăzi vin să-mi plec genunchii. A urmat Părintele Cătălin Dumitrean cu Raza cerului senin. Părintele Gheorghe Bumb din Baia Mare, revenit în cenaclu, a intonat minunat: Când fost-a mic copil Iisus, refren preluat cu emoţie de întreaga asistenţă. Apoi alte şi alte colinde. Să-l remarcăm pe fratele Ovidiu Conţiş, sălăjan, cu care am mai concertat acum un an de zile la Cluj-Napoca. o voce blândă şi caldă. 
Părintele Cătălin a ridicat biserica în picioare şi din sute de piepturi s-a cântat: Deschide uşa creştine.
      Ca o surpriză, din nou părintele a compus ad-hoc nişte versuri dedicate sălăjenilor , pe care le-am notat telegrafic direct în acastă pagină de blog. Vi le dăruim:  


Iesle la Zalău
Dumnezeu a şoptit un colind de iubire
Şi un înger cu dor l-a dus pe pământ
La Zalău unde astăzi am ajuns cu dorire
De a face cu fraţii încă un legământ

N-am venit cu-ntrebări, ci având mărturie
Din Scriptură şi cer, că vom fi umiliţi
Deci dorim ca din nou darul nostru să fie
Un potir plin de lacrimi care curg din căinţi

Şi deşi este greu, drumul plin de oprelişti
Ca şi viaţa de fapt, cât o iarnă cu ger,
Noi avem lângă ochi doar sfinţite remedii
Bucurii, amintiri şi un veşnic mister.

La Zalău e Hristos, într-o iesle de pace
lângă stăm şi noi cu speranţe de rai
Şi cântăm şi vedem cum lumină se face
Dacă tu, frate drag,tot din inimă dai


   La această oră, se desfăşoară o piesă de teatru creştin, susţinută de un grup de tineri aduşi de Părintele Claudiu la acest eveniment. Este o noutate pentru concertele noastre, dar cum sub stindardul Cenaclului Lumină Lină şi oastei Domnului tot ce-i frumos este posibil, iată că asistăm la un încântător moment artistic şi de creaţie creştină. Concertul va ţine până la ora 19 şi oamenii continuă să sosească. Este un capăt de turneu, totul se petrece la un nivel deosebit de puternic, lumina lină e din nou aprinsă şi arde în sute de piepturi. Aprindeţi şi dumneavoastră, oriunde sunteţi o lumină de iubire, în semn de solidaritate cu misiunea noastră!
Lumina rămâne în speranţă
Scăldată de ultimul brio
Şi ca să fim siguri vă spune
Şi La revedere şi Adio!

a consemnat Ştefan Ion

Ştiri Cenaclu:

- La anul concertele noastre se vor relua începând cu 10 Ianuarie.
- A apărut şi filmul documentar Cenaclul Lumină Lină în turneu. Îl găsiţi mâine la Biserica de pe Strada Dealului Sibiu.


     Comunicat:  La final de turneu

Cu deosebit respect mulţumim sincer truditorilor de anul acesta al Cenaclului Lumină Lină. Prin osteneala lor lor Hristos a fost milostiv atâtor mii de oameni. Îi notăm pe cei din nucleul de bază care au trudit efectiv la naşterea şi continuitatea sa:
Eugen Boţan
Leonard Strugar
Ştefan Ion
Le sărut mâna ca unor preoţi şi îi rog să fie la fel de dăruiţi în orice vor face de acum înainte în viaţa lor de creştini şi români.
Sărbători fericite alături de cei dragi!