marți, februarie 15

AVRIGUL ŞI LUMINA PURITĂŢII


 AVRIGUL ŞI LUMINA PURITĂŢII


Cenaclul Lumină Lină la Avrig

     Deschidem stagiunea concertelor Cenaclului Lumină Lină într-un mod firesc, prin cântec, puritate şi sperantă. Am fost la Avrig la invitaţia Părintelui Protopop Vasile Gafton, care cu acest minunat prilej a lansat şi o carte de poezii intitulată: ''Fărâme... de suflet''.
    
    
     Public frumos şi cald; remarcăm prezenţa claselor de elevi ai Liceului Gh. Lazăr şi deasemenea prezenţa preoţilor din protopopiatul Avrig, conduşi cu dragoste de inima poetică a Părintelui Vasile Gafton.

     A fost un concert plin de candoare şi momente inedite. Formula Cenaclului a fost lărgită şi a adus în faţa spectatorilor cântece patriotice, cântece folk şi pricesne. Aplauzele au fost multe şi generoase. Spectatorii au susţinut cu bucurie concertul, mulltora nu le veneau să credea că au în faţa ochilor un astfel de eveniment, că există oameni dăruitori şi implicaţi în astfel de proiecte. Gazdele au făcut eforturi deosebite pentru a decurge totul cu bine, ceea ce s-a şi întâmplat.
     Părintele Cătălin a cântat în deschidere binecunoscuta priceasnă: ''Lume, lume înşelătoare''. S-au mai cântat: ''Capul lui Mihai Viteazul'', ''Iluzia neamului meu'', ''Ochii albaştrii ai lui Dumnezeu'', ''Te-am văzut plângând Iisuse'', ''Mugur, mugurel'', cântece la fluier, iar la final cântecul consacrat de încheiere: ''Făcut-am lumina aceasta''



     Au avut o evoluţie minunată în cadrul concertului şi copiii, care ne-au încântat cu talentul şi simplitatea lor. Amintim o parte dintre ei. Au cântat spre lauda Maicii Domnului, din Sebeşul de Sus: Canciu Alina, Ardelean Silvana şi Săbăduşiu Cătălina acompaniate la orgă de Totan Radu. Au recitat poezii religioase: Nutoiu Maria-Denisa, Cârstea Gina, iar Radu Ştefan ne-a încântat cu o piesă muzicală la chitară. Un cor de copii, pe care îl puteţi admira în fotografia alăturată, ne-am adus o rază jucăuşă de speranţă şi bucurie.

     A fost o zi deosebită la Avrig!
     Un minunat concert de sufet spre a recupera
pacea şi dragostea credinţei noastre.
     Mulţumim Părintelui Protopop!
Mulţumim gazdelor!
Mulţumim Avrig!
     Vom reveni...