duminică, iulie 8

07.07.2012 - CENACLUL LUMINĂ LINĂ, LA ÎNTÂLNIREA FEMEILOR ORTODOXE



Femeia, ființa care se reinventează de fiecare dată și mângâie pământul cu umbra sa, s-a regăsit în cadrul concertului susținut în seara aceasta de Cenaclul Lumină Lină. Concertul s-a înscris firesc în cadrul întâlnirii Societății Femeilor Ortodoxe, care are loc la Sibiu, în perioada 06-08 iulie 2012. Cenaclul Lumină Lină a răspuns imediat invitației de a susține un concert în cadrul acestei întâlniri naționale pentru că cea mai blândă și mai curată dintre femei, Maica Domnului, este cea care îndrumă și acoperă cu iubire acest grup misionar.





Urmând specificul întâlnirii, concertul a fost dominat de pricesne și cântece dedicate Domnului nostru Iisus Hristos și Maicii Domnului. Majoritatea cântecelor erau cunoscute și au fost interpretate în acord cu publicul. Este impresionant cum cele două cântece compuse de Pr. Cătălin Dumitrean, Cuvine-se să fie și Vino în Rai sunt imediat receptate și asimilate de spectatorii care le aud pentru prima dată. În seara aceasta, Părintele Cătălin a interpretat în premieră un cântec dedicat românilor plecați în străinătate, cântându-le dorul și durerea depărtării.






Membrii Cenaclului au fost dăruiți, ca de obicei. Încă de dimineață s-au întâlnit pentru repetiții, iar acest lucru s-a văzut în timpul concertului, care s-a desfășurat impecabil. Angela a interpretat un cântec dedicat copiilor pe care mamele lor nu-i doresc și, într-un mod deosebit, melodia Ave Maria... Augustin s-a alăturat din nou grupului, sosind la Sibiu pentru a dărui spectatorilor câteva pricesne, într-un stil puternic impregnat de credință și dăruire. Alături de ei, Ștefan, Mihai, Adina, Cosmina, Cristi, Ionică, Vlad, Ana, au dat dovada dragostei profunde pentru Cenaclu și pentru misiunea acestuia.




 Finalul a fost marcat de discursurile reprezentantelor Asociației Femeilor Ortodoxe. Președinta acestei asociații din Cluj a vorbit în termeni elogiativi despre Cenaclu, mărturisind că a reprezentat o surpriză plăcută, în condițiile în care nu există asemenea grupuri, deși ar fi extrem de necesare. Acest lucru întărește mai mult convingerea că Cenaclul Lumină Lină are un scop bine stabilit, pe care îl susține prin iubire, sacrificiu, jertfă și credință.





Este de remarcat dăruirea doamnei Eugenia Fățan, președinta Asociației Femeilor Ortodoxe din Sibiu. Neobosită, zi și noapte, dă un exemplu viu asupra modelului pe care ar trebui să îl urmeze orice femeie creștină. Seara aceasta a fost un interesant prilej de a fi față în față cu Femeia, în tot ceea ce are ea mai frumos și mai creștinesc.