joi, martie 3

CONCERT DE VIS IN LUNA MAI

Poetul Adrian Păunescu va fi omagiat la Săliştea Sibiului!

Astăzi a avut loc o întâlnire de mare efect cultural şi spiritual la Săliştea Sibiului



Astăzi, 3 Martie 2011, Părintele Cătălin Dumitrean s-a întâlnit la Săliştea Sibului cu Domnul Primar Teodor Banciu şi cu Părintele Protopop Ioan Ciocan spre a lua în discuţie proiectul unui concert extraordinar al Cenaclului Lumină Lină şi în care să fie omagiat marele poet român Adrian Păunescu. Iată şi stenograma întîlnirii:

Ora 13.45 Părintele Cătălin ajunge la Sediul Protopopiatului Sălişte unde este primit cu multă căldură sufletească de Părintele Protopop Ioan Ciocan. Au loc câteva discuţii preliminare de stabilire a viitoarelor acţiuni ale Cenaclului Lumină Lină.



Ora 14. Domnul Primar Banciu ne aşteaptă cu emoţie în faţa Primăriei Sălişte. Ne îmbrăţişăm şi în câteva cuvinte Părintele Cătălin îl expune felul în care vede organizarea acestei actiuni a Cenaclului Lumină Lină si a Primariei Saliste. Se doreste exclusiv omagierea poetului Adrian Paunescu sub egida unei intalnire de suflet, dar de mare amploare populară. Fără a sta prea mult pe gânduri, dând dovadă de un spirit deschis şi inteprinzător cu totul deosebit Domnul Primar Eugen Banciu propune data de 21 Mai şi ca locaţie Poiana Soarelui, locul unde altădată se desfăşurau marile concerte ale Cenaclului Flacăra.
În cele din urmă se hătăreşte a se susţine concertul chiar în Săliştea Sibiului la Baza Agro-Turistică, care este mai la îndemâna publicului larg. Oricum concertul este ideal să se desfăşoare în aer liber.
Părintele Cătălin propune ca abia a doua zi, duminică 22 Mai, după Sfânta Liturghie, să se desfăşoare şi o a doua întâlnire chiar în Poiana Soarelui.

14.25. Se vizitează centrul Social din apropierea primăriei, ctitorie de suflet a domnului primar. Rămânem impresionaţi de cele văzute. Locaţia arată în condiţii deosebite, săli de studiu moderne. Sunt deja prezenţi tineri elevi care după orele de şcoală sunt ajutaţi spre a-şi desăvârşi pregătirea şcolară.
14.45. Domnul Primar Banciu hătărete împreună cu Părintele Cătălin să înfinţeze o filială a Cenaclului Lumină Lină sub ocrotirea promăriei în care să fie promovaţi tineri talentaţi din Sălişte, să se predea cursuri de muzică, chitară etc.

15.00 Urcăm la Baza Agro-Turistică. Loc larg, investiţii deosebite în modernizarea ei, scenă parcă pregătită să primească pe membrii cenaclului. Vizităm clădirile bazei alături de Domnul Cristian, directorul acestei instituţii. Şi aici se vede mâna de aur a domnului primar. Aşa cum spune Părintele Cătălin: „Omul sfinţeşte locul. Pe Domnul Banciu l-am simţit că va îmbrăţişa ideea încă înainte de a mă întâlni cu dânsul. Acum sunt convins că va ieşi un concert deosebit, poate cel mai frumos făcut vreodată în zona Mărginimii. Trebuie să reuşim!”

15.15 Evident se va învita distins familie Păunescu. Pe Andrei Păunescu îl vom invita şi vom ruga a domnia sa să hotărască modul de desfăşurare a acestui concert. Noi avem în vedere şi invitarea unor străluciţi folk-işti cum ar fi: Victor Socaciu; Vasile Şeicaru. Magda Puşcaş. Baza muzicală o să rugăm să fie promovată de binecunoscuta şi competenta trupă Totuşi.
15. 30 Se hotăreşte un calendar de organizare şi promovare a concertului. Se propune ca imaginea acestui spectacol să fie corect prezentată de trusturile de presă. Se vor realiza pliante, afişe, microfilme de promovare etc.

15.35. Se vizitează Casa de Cultură Sălişte. În caz de timp nefavorabil concertul se va desfăşura în acest loc. Rămânem din nou profund impresionaţi de ceea ce vedem. Investiţii deosebite, spirit gospodăresc minunat şi alte intenţii de modernizare speciale aflate acum în proiect.
16.00 Ne despărţim cu speranţe. Nădăjduim ca spiritul marelui poet Adrian Păunescu să fie omagiat şi recunoscut de întreaga suflare a Mărginimii şi aşteptăm pe toţi cei care l-au iubit să ni se alăture în acest demers.
Foto,text: Cristi Curta