vineri, august 5

CÂNTEC ÎN ZI DE PRAZNIC!

GRĂDINA BISERICII S-A UMPLUT DE CÂNTEC ȘI BUNĂ MIREASMĂ

de Victor Stoica

Motto:
Câteva “Mironosiţe”

Ca la Patimi oarecând

Se grăbesc “pe drumul Crucii”

Pentru Adevărul Sfânt!



Sunt Bisericile Sfinte

Cari luptă în surghiun

Şi păzesc Aşezământul

Cu “hotarul cel străbun”.

La concertul Cenaclului ”Lumină Lină” s-a cântat dintr-o singură inimă, cea a tuturor credincioșilor care au umplut grădina bisericii. Versurile profetice ale Sfântului Ioan Iacob s-au împlinit tainic în această seară de început de august: Biserica Sfântă de pe strada Dealului a ”păzit așezământul și hotarul cel străbun”, prin cântec pentru Dumnezeu, Maica Domnului și pentru neam.

Părintele Marian Mărcuș, Părintele Cătălin și membrii Cenaclului  ”Lumină Lină” au înălțat rând pe rând cântece spre cer. ”Vino în rai”, ”O, Măicuță Sfântă”, ”Ce frumoasă ești Măicuță”, ”Doamne, ești a mea iubire” sau emoționantul cântec despre mama, ”Stau de atâtea ori”, sunt doar câteva dintre pricesnele care au frământat buzele credincioșilor veniți în număr mare la concert.
Nu au lipsit nici cântecele patriotice precum ”Capul lui Mihai Viteazu” sau ”Cu căciulile pe frunte”, ale căror versuri pline de simțământ românesc au ridicat oamenii în picioare. 
”Ne-am regăsit împreună cu publicul de la Biserica ”Sfântul Ioan Iacob Românul” și cu sibienii din întregul oraș, într-un concert deosebit, inimitabil și excepțional, în briza grădinii de vară din curtea bisericii, având, spun eu, un concert  care va rămâne multă vreme în conștiințele și în amintirea celor care au fost astăzi aici. M-a bucurat prezența multor credincioși și spectatori pe care nu i-am mai văzut până acum la concertele noastre și care au venit pentru că ne iubesc, pentru că ne-au descoperit chiar și prin intermediul internetului, fapt care înseamnă un mare pas înainte și ne dă nouă perspectiva că vom evolua în viitor, în sensul atragerii de valori în curtea bisericii noastre, în curtea Cenaclului ”Lumină Lină”, în curtea NEAMULUI nostru ROMÂNESC, curtea noastră cea Sfântă, în care este loc pentru toți”, a precizat plin de vervă Părintele Cătălin, la finalul unui concert minunat, marca Cenaclul ”Lumină Lină”.