vineri, august 5

PRAZNIC LUMINOS LA BISERICA DE PE STRADA DEALULUI!

IORDANUL S-A MUTAT ÎN SIBIU
Pe tine, Părinte, te cinstim, căci lăsând lumea şi patria ta, ai luat Crucea, urmând lui Hristos şi în valea Iordanului, în peşteră pustnicească, la Hozeva nevoindu-te, te-ai mutat la Cel dorit. Pentru aceasta împreună cu îngerii se bucură, Preacuvioase Părinte Ioane, duhul tău. 
                                                                                 de Victor Stoica
Biserica Sfântului Ioan Iacob a fost neîncăpătoare de ziua sihastrului de la Hozeva. Credincioșii au venit în număr mare la închinare și au umplut rând pe rând biserica, curtea și trotuarul din fața bisericii, astfel încât cuvintele psalmistului s-au împlinit: ”Iată acum binecuvîntați pe Domnul, toate slugile Domnului, care stați în casa Domnului, în curțile casei Dumnezeului nostru”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți apropiați credincioșilor și comunității. Zeci, poate chiar sute de oameni s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului la final, în timpul mini-concertului de pricesne susținut de Părintele Cătălin și de Părintele Marian Mărcuș. O previzualizare a concertului din această seară, de la ora 19:00. 



La final, după cuvântul rostit de Părintele Cătălin, au fost împărțite darurile sărbătorii: colaci și câte un pahar cu vin, pentru cei care au venir cu credință, nădejde și dragoste la Biserica Sfântului Ioan Iacob Românul, chiar de ziua sihastrului care ne duce rugăciunile sus, la Dumnezeu.