luni, august 1

Părintele Cătălin s-a întors acasă, printre cei dragi!

PRILEJ DE BUCURIE PENTRU CREDINCIOȘII BISERICII DE PE STRADA DEALULUI!

de Victor Stoica

Veniți în număr mare ”la Icoană”, credincioșii l-au primit cu dragoste pe Părintele Cătălin, proaspăt întors din Italia. După citirea Acatistului și a Paraclisului, Părintele a rostit un cuvânt în care a subliniat ideea unității comunitare și a conștiinței comunitare, ambele indispensabile pentru toți credincioșii. A pus accentul pe IMPLICARE, subliniind faptul că tocmai acesta este elementul vital care ne lipsește nouă, românilor. 
În finalul cuvântării Părintele a prezentat programul concertelor pregătite cu ocazia Hramului Bisericii de pe strada Dealului. 
Astfel:
 JOI, 04.08.2011, ora 19:00, la Biserica de pe strada Dealului, va avea loc un concert al Cenaclului ”Lumină Lină”, închinat Maicii Domnului, cu participarea extraordinară a părintelui Marian Mărcuș.
SÂMBĂTĂ, 06.08.2011, ora 19:00, același concert va avea loc la Biserica de pe strada Constituției.
DUMINICĂ 07.08.2011, ora 15:00, Cenaclul ”Lumină Lină” va susține un concert închinat Maicii Domnului la Rod, în Mărginimea Sibiului.
Ideile Părintelui au fost repetate câteva zeci de minute mai târziu, la ședința care a avut loc în subsolul bisericii, acolo unde au participat consilieri și membri ai Cenaclului ”Lumină Lină”. În plus, tot aici s-a pus problema organizării Hramului, iar Părintele Cătălin a îndemnat din nou la implicare, la mobilizare, pentru ca atât Hramul cât și concertele Cenaclului să fie deosebite și să atragă un număr cât mai mare de credincioși.  
Pentru cititorii blogului Părintele Cătălin ne-a declarat în exclusivitate: "Ei, cei ce mă citesc şi îmi scriu emailuri m-au ajutat sufleteşte mult. Unii îmi scriu mereu, alţii o fac mai rar, dar în fiecare zi caut un semn de la toţi. Îmi lipsesc când nu scriu. Nu le pot răspunde personal la toţi, dar faptul că ofac în cele două bloguri e acelaşi lucru. Sper să mă înţeleagă în acest sens. Nu le cer  cuvinte grele, metafore sublime, doar să îmi spună câte un: Bună Seara! Şi astfel le simt bucuria. Îi aştept pe toţi la Cenaclu. Începem în forţă, trei zile non-stop. E o lună august plină. Dar am nevoie de public, de scrisul lor, de susţinerea şi căldura lor din faţa scenei. Cenaclul înseamnă iubire şi omenie. Tocmai de aceea fac apel la fair-play! Fiţi oameni, adică buni creştini!"

Pe blogul de poezie citiţi acum un material dramatic scris de Părintele Cătălin chiar în această seară despre Roşia Montana!
Mai citiţi şi alte două poezii depsre drama moţilor! Sunt lacrimile pământului românesc.
Daţiclick imediat pe blogul de poezie...