sâmbătă, august 6

NEAȘTEPTAT ȘI UNIC PE STRADA CONSTITUȚIEI!

SUBLIM ȘI LUMINĂ LINĂ ÎN INIMI ÎNSETATE DE ADEVĂR ȘI ORTODOXIE!
de Victor Stoica

Părintele Cătălin și Părintele Ioan Coșa au vorbit în exclusivitate pentru cititorii blogului despre concertul de sâmbătă seara. Un concert care a smuls ropote de aplauze, dar mai important, a izvorât râuri de lacrimi din ochii credincioșilor. 
”Și pentru membrii Cenaclului ”Lumină Lină” a fost o surpriză totală concertul nostru și pentru publicul de aici, după cum ne-a mărturisit și părintele protopop care a descoperit această formulă a Cenaclului atât de minunată și atitudinală, cum este ea astăzi. Am trăit, am vibrat preț de o oră într-un concert de mare ținută, în care cântecele patriotice care au completat tezaurul de cântece închinate Maicii Domnului, au renăscut fiorul național în inimile atâtor oameni. Un public deosebit, cald, aplauze multe, dar în special oamenii ne-au bucurat pentru că au participat cu vocile lor la concertul din această seară. 

Suntem surprinși, suntem minunat surprinși de ceea ce s-a petrecut în această seară pe strada Constituției și avem promisiunea părintelui protopop, fermă de data aceasta, că Cenaclul ”Lumină Lină” va urma o cale cu totul deosebită în parohiile aparținătoate, unde ne asteapă concerte minunate”, a povestit părintele Cătălin la finalul unui concert electrizant.

De cealaltă parte, Părintele Ioan Coșa a surprins atât de bine spiritul Cenaclului ”Lumină Lină”: un limbaj actual și actualizat al Bisericii. ”Seara aceasta a fost într-adevăr pentru noi o seară a Schimbării la Față, pentru că suntem chiar în ziua Sărbătorii Schimbării la Față, de fapt în seara de Vecernie. A fost un moment de bucurie și de revelație, ascultând pricesnele și cântecele patriotice ale Cenaclului ”Lumină Lină”. 

Am simțit că ceva s-a petrecut cu noi, este un alt limbaj al Bisericii, un limbaj actual, care vine la preocupările și problemele omului modern, care își caută identitatea. Ascultând pricesnele și cântecele patriotice mi-am dat seama că într-adevăr, Cenaclul ”Lumină Lină” a descoperit fiorul sufletului românesc”, a precizat părintele protopop la final de concert.
Nu uitați! Cenaclul ”Lumină Lină” pleacă duminică la Rod, în Mărginimea Sibiului. Vom reveni cu detalii și imagini în cursul zilei de mâine!

O PROPUNERE!
INTRAŢI PE BLOGUL DE POEZIE AL PĂRINTELUI. VĂ AŞTEAPTĂ O CLIPĂ DE ADÂNC ŞI MELANCOLIE! MERITĂ!