duminică, aprilie 10

Dragoste de biserică şi neam la Buia!


La Buia se cântă neamul şi cerul!
( la ora 21.30, înregistrarea audio a concertului pe radioul nostru)
  Nu ne-am aşteptat la o asemenea manifestare de frumuseţe creştină aşa cum a fost astăzi la Buia: Promisiunile Părintelui Protopop Ovidiu Găban de a realiza o zi deosebită s-au materializat prin eforturile deosebite ale comunităţii locale, ale vrednicului de laudă preot paroh şi ale copiilor satului care au oferit în cadrul cenaclului un program de minunate cântece patriotice, poezii şi pricesne ortodoxe.
Concertul a început cu membrii cenaclului care au cântat la unison piesa „Ostaşii luminii colină”. Apoi Părintele Cătălin a interpretat „Jos sub crucea răsturnată” Vocile blânde ale fetelor au entuziasmat atmosfera cu „Vino în rai”. „Ruga pentru părinţi” a adus sala la un numitor comun: lacrimi, lacrimi şi iar lacrimi.







Copiii au simţit că este ziua bucuriei lor şi ne-au acompaniat cu dragoste. A urmat programul lor. Frumos, sincer, inegalabil. La piesa „Treceţi batalioane române Carpaţii” întreaga sală a cântat în picioare, în aplauze ritmate şi iubire sublimă de neam.
Ne-am aprins şi noi cu cântecele noastre patriotice. Piesa zilei a fost: „Căciula” un cântec al demnităţii ţăranului român şi al dreptului nostru la neatârnare. Înainte de final „mama” a fost cântată printr-un cântec de suflet şi apoi evident ultima noastră piesă şi regretul tuturor că „lumina se stinge” Părintele Protopop a vorbit atât de frumos, de cald despre această zi, despre rolul „liturghiei de după liturghie”, de necesitatea existenţei misionare a cenaclului nostru încât am simţit că am avut o zi extraordinară, că am făcut şi noi ceva bun pentru Hristos şi dreptul de a aduce bucurie atâtor oameni frumoşi!
Mulţumim Buia! Mulţumim Părinte Paroh! Mulţumim tuturor celor ce sunt alături de noi!