sâmbătă, aprilie 30

sâmbătă

Duh patriotic de mai
X
Actuala generaţie de români, mai ales cea de intelectuali, a vândut România Europei. Scurt şi cuprinzător! Un păcat mai grav decât toate păcatele lumii. Un păcat despre care unii nici nu se gândesc că vor da seama la Judecată! Din 1989 nu am văzut mai mult de o mână de oameni care să ceară ca România să nu intre în Europa. În pofta noastră noastră de parvenire am vrut democraţie, liberalism, case frumoase, aragaze moderne, maşini complicate( chiar apropo,ce frumos fac pelerinaje la mânăstiri „ortodocşii” de astăzi în maşini scumpe?!).
   Nici o atitudine publică decisivă împotriva masoneriei. „Ce-i aia?” şi „ De ce să ne băgăm în chestii neverificate?” Doar câţiva „guralivi” ( ca de obicei unii şi aceiaşi), care au strigat din 1990 că Europa e produsul finanţei oculte ateiste, că ea nu trebuie asumată în felul acesta. Dar, s-a trezit generaţia actuală de mondeni, a celor ce au 30-40-50 de ani, ca „între blide”( vorba lui Iorga) la un chef sau la o întâlnire mondenă ( cum e la modă între familiile acestei generaţii, să se întâlnească seara la taclale, adică să SOCIALIZEZE) să facă din 1990 prgnoze de fericire a României( ba că e bun Iliescu, ba că e rău, ba că e român Vadim, ba că e securist, ba că e sfânt Băsescu, ba că e marinar etc). La aceste mese s-a decis votul şi viitorul Romîniei. La şpriţ, la socializări, la ciorbă de burtă, la restaurante. Ce să te mai miri că apoi la chestiuni elementare de creştinism aceşti oameni pică examenul lamentabil, sau la vor o dau "pe ce e mai practic" pentru bănuţii din buzunarul meu. Ei bine, tocmai aceste discuţii au adus robia României. Generaţia de ani 30-40-50 a trăit mai mult din chefuri, din bere, din grătate, din populism politic la nivel „de masă”. Nici unul nu a fost însă pe front. 
Nici unul nu o organizat o acţiune politică patritică şi creştină capabilă să facă propagandă împotriva răului, a masoneriei, a duhurilor necurate. Pentru că răul şi l-au asumat. Ba mai mult, unii s-au ascuns după nu ştiu ce citate dela câţiva duhovnici din mânăstiri, cică vezi Doamne părintele X a zis că mai important e să nu ne băgăm în poilitică, să ne vedem de masluri, de dezlegări, de ego-ul nosstru. Ciudat! Cum ştim noi uneori să ne moitivăm chiar şi duhovniceşte inepţiile noastre comportamentale şi lipsa de iubire! Ce ruşine!...
 Cum ar putea trăi ACEASTĂ GENERAŢIE fără pachete de cafea Amaroi, fără ţigări, fără băutură, fără vizitele reciproce de seară şi sfârşiturile de săptămână comunitare? Ei bine, tocmai aceste vicii au cumpărat tăcerea acestor generaţii şi înscrierea lor doar în discuţii sofistice şi fără sens! În acest timp Ardealul plânge aproape vândut economic străinilor! Noapte bună români!

Laşitate de români
 
Gorunul nu mai are pace,
Şi frunzele doinesc a jale,
Prin Apuseni Ardealul tace,
Şi-atâtea pietre ard pe cale.

Copita unui murg oftează,
De dor de Iancu plânge neamul,
Prin munţi mai mult se însemnează.
Cum a ajuns străin hotarul.

Şi iată, nimeni nu veghează,
Stă Transilvania trădată,
Politicul îşi însemnează,
Ipocrizia încă-o dată.
 
Şi Europa v-a fost plagă,
Voi aţi fost negustorii darnici,
Iubirea voastră de ocară,
Prin care v-aţi vândut amarnici

Şi ce a mai rămas din toate,
Muţenia de-a şti Ardealul,
Doar o provincie pe roate,
Prin care moare însuşi neamul.

Şi Horia crunt vă dojeneşte,
Iar Iancu flinta v-o arată,
Când laşitatea vă sporeşte,
Şi interesul vă e vatră...