vineri, octombrie 7

CREŞTINII DIN PLOIEŞTI,CEI MAI DE FRUNTE...

Învierea de la Cioceni-Prahova!
Un public, un preot şi un dar divin, care ne-au oferit totul..


Credem că pentru această manifestare a Cenaclului Lumină Lină ar fi foarte bine de făcut o cronică propriu-zisă. Ar fi atâtea de spus şi orice am scrie ar fi totuşi prea puţin. Concertul de la Cioceni intră însă definitiv în galeria celor mai minunate întâlniri cu publicul, celor mai incredibile şi frumoase exprimări ale fiorului creştin şi naţional.
Haideţi să reţinem doar câteva amănunte:

-          O organizare fără cusur. Părintele Lazăr Dumitru a însemnat pentru o noi un exemplu de devotament, peste mulţi, foarte mulţi prieteni ardeleni care cred sau nu în ideea necesităţii existenţei cenaclului nostru.

-          Împreună cu familia sfinţiei sale, cu minunata doamnă preoteasă, cu oamenii din sat, cu preoţii din protopopiat s-au străduit să creeze nu doar un spectacol, ci şi un eveniment religios popular şi grandios.
-          Cu două ore înainte de concert lumea ocupase curtea bisericii, locul unde a avut loc cenaclul. Copiii satului erau emoţionaţi, cei bătrâni lăcrimau de fericire, iar lumea sosea de pretutindeni, mai ceva ca la un hram al bisericii.
-          Vecernia oficiată de un sobor format din aproape 20 de preoţi şi condus de Părintele Protopop Valentin Cazan a dat parcă tonul plinătăţii acestei zile minunate.
-          Părintele Lazăr a vorbit la sfârşitul vecerniei cu însufleţire despre obligaţiile noastre elementare de a face mai multă cateheză cu tinerii şi de a înmulţii astfel de manifestări misionare, arătându-şi bucuria de a preda religia la şcoală copiilor, ceea ce înseamnă o vie legătură a preotului cu comunitatea parohială. La fel şi fratele sfinţiei, sale Părintele Gheorghe, ne-a vorbit în mod deosebit, lăudând iniţiativele Cenaclului Lumină Lină, izvorând har şi pace duhovnicească prin cuvintele spuse din inimă şi din bucurie.
-          După momentul din biserică, a început afară concertul cu cântecul „Înaintea Ta Iisus Iubit”. Apoi piesele noastre au curs ca un izvor care adapă setea de desăvârşire a oamenilor.
-    Concertul a fost unic. A durat peste două ore şi jumătate. Atmosfera a fost incendiară şi imposibil de redat în cuvinte. Ne pare rău că fotografiile noastre(sunt doar cele de dinaintea concertului) nu prezintă şi momentele înserării când totul a fost ceresc. promitem însă că vom reveni cu fotografii mai sugestive.
-          Purpuriul de cântece patriotice a dezlănţuit fiorul naţional a sute de oameni. A fost incredibil. Preoţi, oficialităţi, oameni din popor, stând în picioare, aplaudând minute în şir şi cântând cu o singură inimă piesele de forţă ale cenaclului nostru.
     Domnul Director Ciprian Olinici ne-a reamintit menirea de a realiza prin muzică un progres spiritual şi cultural, mai ales că vremurile de astăzi cer implicare, entuziasm şi astfel de programe pentru misiunea bisericii noastre. 
-          Părintele Mărcuş a înlăcrimat din nou asistenţa cu veneraţia cântecelor sale, iar noi am fost rugaţi să repetăm o piesă de mare puritate „Am venit Măicuţă să ne mai vedem”
-          Manifestările au continuat apoi şi la sală unde am primit foarte multe invitaţii oficiale de a reveni cât mai grabnic pe aceste meleaguri.
Mulţumim Cioceni!
Mulţumim Părinte Dumitru! Aţi fost extraordinar! Nu ne aşteptam la o asemenea primire şi la o pastoraţie atât de implicată!
Mulţumim preoţilor şi celor prezenţi!
La Cioceni Cenaclul Lumină Lină a arătat că merită să existe şi în continuare!
Aşa e voia lui Dumnezeu!
AŞTEPTĂM MESAJELE VOASTRE PE adresa:
dumitreancatalin@yahoo.com