miercuri, octombrie 19

Un prim pas...

Blogul se înnoieşte!

      Salut atitudinea cea nouă a blogului, de a oferi cititorilor noştri ceva în plus, ceva frumos şi sper că şi benefic. Se simte deja implicarea şi îi felicit pe toţi cei ce au scris şi vor scrie pe acest blog. Le cer continuitate şi perseverenţă, acest examen de conştiinţă fără de care nu e posibilă o viaţă creştină implicată. Cenaclul nostru nu înseamnă numai cântec şi concerte, el are şi alte ateliere de trudă, iar acest blog este un astfel de loc în care se poate activa filantropia şi iubirea.
Tocmai de aceea, mă alătur în această seară celor ce au adus înnoire cu ceea ce am postat şi eu pe blogul meu de poezie.
Succes şi curaj!
Părintele Cătălin


De la pământ la cer

 În zilele noastre mult prea multe suflete sunt pierdute, undeva, între cer şi pământ. Pentru mulţi, viaţa nu mai are sens sau un ţel anume. Nimeni nu se mai întreabă de unde vine şi unde se va duce dupa moarte. Dar ceea ce este mai înspăimântător este faptul că omul nu se cunoaşte pe sine. Acest lucru este consecinţa faptului că omul a pierdut adevărata şi completa întelegere a propriului său suflet, precum şi legatura acestuia cu Creatorul şi cu creaţia, cu Dumnezeu şi cu natura, cu cerul şi pământul. Legatura vie a relaţiei dintre om, cer şi pământ piere.

Primul pas către cer se află înăuntrul nostru. Acesta este popasul hotărârii, adică de a avea curajul să renunţăm la propriile noastre interese şi de a ne hotărî să ne închinăm viaţa celui mai mare ideal: de a merge pe calea credincioşiei, căutându-L cu toata inima pe Hristos. Pur şi simplu suntem chemaţi la lepădarea de sine şi la luarea crucii lui Hristos. Dacă am face măcar acest prim pas, atunci aşa cum a făgăduit Hristos, toate lucrurile ni se vor adăuga nouă aici, pe pământ şi ni se va deschide astfel calea către cer!
Mihaela Haşegan