duminică, octombrie 9

Din nou în triumf!

NOTA 10 PENTRU PUBLIC ŞI DĂRUIRE!

ERNEA DUMBRĂVENI A REABILITAT POTENŢIALUL SPIRITUAL AL JUDEŢULUI SIBIU!


   ORA 23. Ne-am întors epuizaţi şi fericiţi de la Ernea-Dumbrăveni. Am fost martorii şi creatorii unui concert deosebit, cu un public entuziast, cu zeci şi zeci de minute de aplauze. Paradoxal însă, epuizarea fizică oferă forţă fizică. Sau cum zice săteanul: "cu cât sapi mai la adânc, fântâna descoperă apă mai bună." Zona Protopopiatului Mediaş a demonstrat încă o dată că este un loc parcă ideal pentru concertele cenaclului. Lume simplă, curată şi plină de emulaţie. Fantastici aceşti oameni. Şi din nou, trebuie să mărturisesc că nu ne-am aşteptat la aşa o primire. Părintele, Comitetul Parohial, doamna primar, oamenii au fost calzi, buni şi deosebiţi.
  Mă gândesc acum la interesul şi insistenţa Părintelui Marius pentru ca noi să mergem la Ernea şi să realizăm acest concert minunat. A fost o zi împlinită şi aducătoare de bucurie. Ne-am simţit ca nişte îngeri pe care oamenii îi aşteaptă în fiecare zi. Ce frumos!
  Da, suntem din nou fericiţi. Misiunea noastră creştină a găsit după Cioceni din nou un spaţiu dumnezeiesc. 




Văd şi acum feţele credincioşilor din sat pline de recunoştinţă, lacrimile ce curgeau în valuri la cântecul "O Măicuţă Sfântă", dăruirea tuturor membrilor cenaclului. Şi, rămân la convingerea că abia acum avem o echipă ideală, întregită din nou astăzi cu Părintele Gheorghiţă şi pentru prima dată cu grupul "Glasul Treimii". Cine sunt aceşti oameni? O mare surpriză, o mare descoperire a cenaclului.   Trei glasuri excelente  care au cântat pe trei voci pricesne şi cântece populare (unele acompaniate de acordeon). Sunt trei noi membrii ai cenaclului. I-am invitat să ne devină parteneri permanenţi de concerte şi au acceptat, pentru că sunt oameni curaţi, fără orgolii şi plini de suflet românesc.
 Au fost aproape trei ore de vis, de rezonanţă naţională, de elogiu adus lucrării în lume a Maicii Domnului (fiinţa sublimă cea mai des invocată în această seară).


Vă promit că mâine revin cu date, cu nume şi cu alte informaţii despre acest concert.




                                                        Cenaclul Lumină Lină este cu adevărat opera lui Dumnezeu! 


                                                                                              La Ernea s-a mai semnat o filă în activitatea    misionară a Cenaclului Lumină Lină. Deşi afară a fost frig, în sufletele oamenilor s-a aprins din nou flacăra credinţei  şi a dragostei de neam.
Cu dăruirea acestor oameni minunaţi, care sunt membrii Cenaclului Lumină Lină, cu dorinţa lor de a face ceva concret  în viaţa bisericii ortodoxe, izvorâtă dintr-o sfântă iubire de Dumnezeu şi de frumos, stăpâniţi de dorinţa de a face bine cu cântecele lor, mişcă adânc sufletul credincioşilor, intensifică emoţia  religioasă până aproape de extaz.
Numai un conducător, în al cărui suflet arde flacăra entuziasmului apostolic, aprinsă din flacăra pogorâtă de sus, poate aprinde la rândul său sufletul tuturor celor prezenţi şi prin ei sufletul neamului întreg.
Dumnezeu să binecuvânteze cu mare spor activitatea misionară a acestor oameni semănători de lumină, a acestor români adevăraţi.
                                                                                                      Monica Armenciu