luni, octombrie 3

TOAMNĂ LA SIBIU

Despre medicii şi pacienţii acestei toamne sângerânde, despre iluziile indecenţei programate, despre nebunia creştinilor din "veacul de pe urmă"... toate acestea însufleţite de versuri răstignite pe aripile ultimului zbor.
Intraţi din nou pe blogul de poezii al Părintelui Cătălin. Acolo vă aşteaptă încă un strigăt în pustiu
dumitreancătălin@yahoo.com                  


De la statuia lui Decebal la publicul sfios din Herculane!
   Am fost şi la Herculane. Încă un drum, încă un pelerinaj pe harta Daciei de altădată. Un traseu curat ce a cuprins Orşova, Statuia regelui dac Decebal de lângă Işalniţa (chiar pe malul Dunării) şi Băile Herculane.
  Am aflat că această statuie a fost ctitorită de omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan şi lucrările au durat 10 ani între 1994 şi 2004. 
La ora 12, după masa de prânz, am cântat "La mulţi ani" Maicii Iustina - stareţa Mânăstirii Sfânta Ana din Orşova, apoi i-am recitat poezia "Candela Dunării", poem scris din dragoste pentru fascinaţia acestui loc şi a ospitalităţii deosebite cu care am fost primiţi. Maica stareţă s-a dovedit un interlocutor de excepţie, cu sensibile cunoştinţe despre istoria neamului românesc.


 La ora 14 am fost primiţi cu multă dragoste de creştinii din Parohia Băile Herculane. Am cântat, am luat interviuri audio, am stat de vorbă cu oameni calzi şi credincioşi, am ascultat multe poezii şi cântece de mare simţire duhovnicească.
Desigur că nu putem să nu remarcăm modul în care întreaga asistenţă a intonat la unison, dar şi la "prima vedere", cântecul nostru profund "Vino în Rai". La ora 18 am pornit spre casă cu o stare de spirit frumoasă. Parcă veneam şi noi din rai.


Mulţumim Părintelui Iosif Toma pentru toate eforturile făcute la realizarea prezenţei noastre în Herculane şi de asemenea prietenilor noştri de la Radio Trinitas, domnului Director General Ciprian Olinici, Părintelui Marius Resceanu din Craiova şi tuturor celor ce au făcut posibil ca noi să ne simţim cât mai bine în acest pelerinaj de suflet.

LUCRAREA DIVINĂ A PĂMÂNTULUI
                                 
       Lucrarea divină a pământului nostru o putem înţelege corect numai dacă o privim prin contribuţia comună a celor trei persoane dumnezeieşti: Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul, şi Dumnezeu Duhul Sfânt.Dar nu numai contribuţia lor comună ci şi minunata împletire şi armonie a acestei contribuţii ne arată că toate cele trei Persoane sunt un tot: DUMNEZEU. 
    “Dumnezeu nu locuieşte în depărtare, ci în inimile oamenilor. Împărăţia lui Dumnezeu nu este la cine ştie câte milioane de ani  lumină depărtare, ci este înlăuntrul nostru.Împărăţia lui Dumnezeu e o împărăţie a  conştiinţei  împăcate cu toată lumea, o împărăţie a iubirii de Dumnezeu şi de oameni, în care se oglindeşte chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Prin urmare realizaţi în inimă această cunoştinţă a lui Dumnezeu, această conştiinţă curată!” asa cum ne îndeamnă  Părintele Arsenie Boca.
    Nemăsurata  cunoştinţă a Duhului Sfânt o prezintă evanghelistul Ioan prin redarea cuvintelor Domnului  Iisus Hristos: “Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimiteTatăl, în numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile, şi vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu”(Ioan 14:26).
      Si cât de frumos a făcut Dumnezeu lumea pentru noi păcătoşii robii Săi...
      Să ne bucurăm, România este o ţară binecuvântată, cu locuri minunate.
                                                                                                
                                                                                                                   cules de Monica Armenciu