sâmbătă, octombrie 8

FOTOREPORTAJ de la Cioceni-Prahova



...











Dorul de Frumos


            Suntem dispuși, în viața aceasta, să facem multe sacrificii: pentru prieteni, pentru serviciu, pentru familie. În schimb, suntem foarte reticenți atunci când vine vorba de a face ceva pentru Hristos, timpul devine extrem de limitat, chiar sufocant. Lumea se transformă într-un glob opac, din care nu se mai zăresc decât poftele noastre imediate, care cer a fi satisfăcute mecanic.
            Există însă și oameni care nu uită că izvorul vieții este în Ceruri și care își primenesc sufletele cu nestematele bucuriei de a dărui. Am aflat, cu încântare, că Cenaclul Lumină Lină și-a continuat activitatea misionară la Ploiești în aceste zile. Neobosiți, pe drumul afirmării identității de neam, membrii Cenaclului își duc mesajul în toată România. Mărturisesc că mă încearcă o puternică emoție de fiecare dată când asist la un concert al lor, deoarece fiorii credinței și ai dragostei de țară aprind focul ce mocnește în sufletele noastre de români.  Avem o credință ortodoxă păstrată curată, protejată de Maica Domnului și de sângele martirilor. Avem o țară pentru care plâng Carpații. Acestea sunt valorile pe care le promovează Cenaclul Lumină Lină. Mesajul lor este, practic, esența ființei noastre, coordonatele majore ale existenței ca popor: credința și dragostea de țară.
            Îmi afirm cu putere convingerea că acestea rămân cele mai de preț comori ale noastre. Dorul nostru de Ceruri, dorul de Frumos, își găsește un răspuns aici, pe Pământ, și prin acest cenaclu.
                                                                                                                  
                                                                                                                                          de Alina Dobrin



Ce este CREDINŢA şi cum o dobândim?

CREDINŢA e un dar de la Dumnezeu; credinţa ca un dar duhovnicesc, se dă de către DUHUL SFÂNT. 
Deci, cum putem dobândi CREDINŢA? => 
              „Cereţi şi se va da vouă”
Apostolii n-au fost în stare să trezească în ei înşişi, cu propria lor putere, o credinţă desăvârşită, dar l-au rugat pe Iisus Hristos: „Doamne, măreşte-ne credinţa!” 
Pentru mântuirea sufletului sunt de trebuinţă, pe lângă o credinţă adevărată, şi faptele bune, căci: „credinţa fără fapte este moartă„ şi să păzeşti poruncile...
În ce chip am putea, prin urmare, să împlinim faptele cerute de legea Domnului, când omul este neputincios, nu are putere să înfăptuiască poruncile?
Nu are putinţa, numai  atâta vreme cât nu o cere, cât nu se roagă lui Dumnezeu ca să i-o dea . „Nu aveţi pentru că nu cereţi” şi însuşi Iisus Hristos spune: „FARA MINE NU PUTETI FACE NIMIC.”
           RUGĂCIUNEA - mulţumită ei prinde viaţă credinţa, prin ea se împlinesc toate faptele bune.

              Sfântul Ioan Gură de Aur spune:  „Nimeni nu trebuie să se înfăţişeze cu răspunsul că cel ce este ocupat cu grijile vieţii, nu se poate ruga întotdeauna... Pretutindeni, oriunde te-ai afla, poţi să ridici un jertfelnic lui Dumnezeu în mintea ta prin mijlocirea rugăciunii.”
               Să-I cerem lui Dumnezeu, să ne ajute să ne rugăm cu sufletul curat, precum cel al unui copil.

                                                                                                                      Cules de Claudia Nemeş