joi, octombrie 20

Împărăţia copiilor

                                                 
                                                               Împărăţia copiilor

    Copiii odihnesc şi refac omul! Ei rezumă gingăşia şi frumuseţea, puritatea, nevinovăţia, şi credinţa. Chiar ei sunt o refacere a omului.Chiar pe Iisus copiii L-au odihnit.Și luând un copilaş în braţe, le-a zis: “Oricine va primi în numele Meu pe unul din aceşti prunci, pe Mine Mă primeşte; şi oricine Mă primeşte pe Mine, Îl primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine”(Marcu 9,37)
    Cuvântul ar putea fi lărgit. Dacă mamele ar primi copiii în numele Domnului, ce străvezii ar fi ei în chipul lui Iisus! Abia atunci şi-ar putea da seama mamele pe cine au primit prin copii.
Copiii ajung în braţele lui Dumnezeu, fiindcă sunt cei mai aproape de El. Modul lor de a fi e cel mai iubit de Dumnezeu. Înţelepţii Îl înţeleg pe Dumnezeu ca pe o necesitate în explicarea lumii.Copiii Îl au ca pe un Tată de pe celălalt ţărm.Iată de ce copiii sunt în Adevăr, pe când înţelepţii în afara lui.Găseşti ceva şi cu mintea lor, numai dacă ai o inimă curată de copil.Aceasta te duce  de-a dreptul în braţele Adevărului.
În ochii copiilor, seninătatea e de culoarea cerului.Nu e Dumnezeu mai real în împărăţia copiilor decât într-un tratat de mecanică cerească?
Dumnezeu şi copiii au înrudirea pe care noi, cei mari, o pierdem.
        Sfinţii sunt nişte mari copii!
                                                                                                           cules de Monica Armenciu