joi, ianuarie 13

ÎN DIRECT DIN SIGHIŞOARA!

CENACLUL LUMINĂ LINĂ ÎN CONCERT!
CRONICĂ DE LA FAŢA LOCULUI...
                                    


Suntem la Sighişoara, în duhul bucuriei, cu gândul şi sufletul la toţi cei ce iubiţi frumosul, adică pe Dumnezeu şi sunteţi alături de Cenaclul Lumină Lină.
Concertul a început cu un cuvânt de învăţătură al Părintelui Cătălin, care a salutat bucuria revederii cu minunaţii oameni din aceast loc binecuvântat.
În deschiderea concertului, după rostirea rugăciunii ''Tătăl nostru'' şi binecuvântarea dată de Părintele Dobre, Părintele Cătălin a dat tonul pricesnei ''Am venit Măicuţă să ne mai vedem'' şi a făcut o mică prezentare a membrilor grupului. Apoi, pornind de la un cuvântul frumos al Părintelui Dobre, care spunea: ''...să luăm aminte la fiinţele necuvântătoare cum se închină Dumnezeirii şi fac voia celui de sus''..., Părintele Cătălin, surprins total de cuvântul Pr. Dobre, i-a mărturisit că este chiar ideea următoarei cântări pe care a pregătit-o: ''O, tu cel ce trezeşti cocoşii'' 
Doamna Gabriela Costescu, poetă din această localitate a recitat o emoţionantă pozie a fratelui Traian Dorz. În continuare domnul Eugen Boţan a interpretat "Cântec în noapte'' scris de Lucian Blaga. Poetul Vasile Luca, ca de fiecare dată ne-a încântat cu versuri scrise de domnia sa. 
Atmosfera de pace s-a difuzat până în adâncul inimii la momentul dedicat poetului Mihai Eminescu, odată cu interpretarea cântecului ''Răsai asupra mea Lumină Lină'', cântec închinat Maicii Domnului. Tot domnul Vasile Luca a recitat o pozie minunată: ''Lui Eminescu'' şi după un nou cuvânt eminescian al Părintelui Dobre cu poezia "La Steaua" s-a cântat  din toate piepturile cu sublim "Dor de Eminescu". În continuare Părintele Cătălin i-a însufleţit pe toţi cei prezenţi la o declaraţie de dragoste închinată Mântuitorului, prin cântarea '' A mea iubire, Iisus Hristos''.
Întreaga asistenţă a intonat cânteccul "Pensia de-un leu", ca un protest la vitregiile sociale prin care trece astăzi poporul român, condus de nepăsarea celor nepăsători...
Cristian a adus jalea şi bucuria spaţiului mioritic în atmosfera cenaclului prin cântecul la fluier. Am simţit cum parcă toţi strămoşii noştrii au fost lângă noi şi ne-au binecuvântat cu amintiri dragostea şi lumina noastră lină. Ca la un semn dat, cei prezenţi au început să fredoneze şi versurile cântecelor pe care Cristian le-a inerpretat la fluier, moment foarte frumos terminat cu aplauze nesfârşite...
Fratele Eugen a interpretat minunat ''Ruga'' scrisă de Corneliu Coposu şi Vali Sterian, cântec de durere şi lacrimi, ca o aducere aminte a ceea ce a fost pe pământul românesc vreme de peste 50 de ani. Părintele Cătălin a vorbit foarte frumos despre ''VEŞNICIA'' dăruită nouă de DUMNEZEU,  cuvânt ce a prefaţat cântecul ''Ulciorul''. Moment de tandreţe şi pace înveşnicită ne-a oferit din nou,  doamna Gabriela Costescu, prin poezia ''Tu ai făcut spre sete toate''.
A urmat domnul Ovidiu Bucşa, director al Casei de Cultură din Sighişoara cu un nou moment dedicat marelui Eminescu, interpretând cu fior "Pe lângă plopii fără soţ". Apoi, ca o surpriză a fost evocat şi poetul Radu Gyr cu poezia "N-ai dezmierda", interpretată cu sensibilitate şi pasiune de domnul Ovidiu.

Vasile Luca a recitat în "În ochii tăi" ca o provocare la bucuria celor ce primesc marele dar al luminii, dar şi ca o dedicaţie pentru membrii cenaclului nostru care oferă la atâţia oameni lumină lină şi cerească.
O altă poezei "E noapte rece" recitată de dl. avocat Herlea Ioan, ne-a adus din nou în lumea comuniunii şi a dragostei divine fără de care nu există nimic autentic şi peren pe pământ. Ideea poeziei este aceea de a primi în casele noastre pe toţi cei străini şi pe cei ce ne cer ajutorul, pentru că de fapt prin ei soseşte la noi însuşi Mântuitorul Iisus Hristos. 
Părintele Cătălin împreună cu întreaga asistenţă a lăudat minunile din această zi prin cântecul "O scumpă zi", iar apoi doamna Maria Toma ne-a îndemnat pe toţi la rugăciune către Crăiasa Cerului, prin cântarea ''Sfântă Marie pentru noi roagă-te'', iar Părintele Cătălin a întărit slava către Maica Domnului prin cântarea ''Preasfântă Maică şi Fecioară''.
A urmat domnul Ovidiu Bucşa cu "Romanţă fără ecou" pe versurile marelui poet Mihai Eminescu, melodie din lirica vechiului grup Mondial, piesă cântată din nou la unison de public.
Cu supin şi gânduri de speranţă Părintele Cătălin a recitat o recentă creaţie a sfinţiei sale "Iubire bună, iubire rea".
De asemenea, tot într-o atmosferă de mare simţire spirituală s-au interpretat şi cântecele mult regretatului poet Adrian Păunescu, "Ochii albaştrii ai lui Dumnezeu" şi inegalabila "Rugă pentru părinţi".
Domnul Vasile a dedicat Cenaclului Lumină Lină, propria creaţie, poezia ''Du-mă lin'' A revenit la microfon Ovidiu Bucşa cu cântecele "Cântă cucu, bată-l vina" şi " Când s-ompărţit norocul".
Copilaşul Tavi Dravischi ne-a îndoiaşat cu un cântec de iarnă şi cu puritatea celor care cântă din suflet pentru toţi cei dragi.
La final, după peste trei ore de concert membrii cenaclului şi toţi aceşti oameni minunaţi au cântat cântecul de final " Aprins-am lumina aceasta". De abia în acest moment lacrimile au început să curgă fără încetare, pentru că orice început are şi un sfârşit, dar şi promisiunea că Cenaclul Lumină Lină va reveni cât mai repede în acest loc, în acest oraş, în acest sanctuar al ospitalităţii şi bucuriei spirituale.