marți, ianuarie 18

Prima cântare de suflet

Deschidera concertului Cenaclului Lumină Lină, s-a făcut cu frumoasele cântari ale corului psaltic Sf. Andrei de la Mitropolia Ardealului.

Scurta prezentare a corului am gasit pe blogul acestora de unde vă şi cităm:
Ne-am născut” în toamna anului 2009, din dorința de a face cunoscută muzica bizantină, și aici, în centrul Ardealului – de altfel zonă greu încercată de-a lungul istoriei – tuturor iubitorilor și ascultătorilor de muzică psaltică; fiindcă muzica te transpune parcă într-o altă lume, o lume a divinului, a transcendentului…
Cu binecuvantarea IPS Sale Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, in toamna acestui an, implinind 1 an de la infiintare, grupul a primit cu mare bucurie numele de “Sfantul Andrei”, devenind astfel Grupul Psaltic “Sfantul Andrei” al Catedralei Mitropolitane si implicit al Mitropoliei Ardealului.
Cei care îndrăgesc stilul nostru de interpretare și doresc să colaboreze cu noi, sunt rugați să participe la repetițiile noastre care se desfășoară în Sala de Muzică a Facultății de Teologie “Andrei Șaguna” din Sibiu.