duminică, septembrie 25

Aseară la Veştem...

Şi mereu am să te chem/
Pe la noi pe la Veştem!


       Întâlnirea Cenaclului Lumină Lină din curtea casei părinteşti de la Veştem a fost poate cea mai atipică manifestare a echipei noastre misionare într-un spaţiu şi într-o seară de toamnă care se va uita foarte greu de acum înainte.
Nu au fost nici 10, nici 100 şi nici 1000 de spectatori, au fost prieteni, oameni care se bucură de viaţă şi de dreptul nostru  de a mai aduce puţină bucurie pe acest pământ. S-au cântat cele mai cunoscute cântece din repertoriul Cenaclului Flacăra.




 Publicul a simţit miza spectacolului şi efectiv s-a dezlănţuit alături de scenă într-o atitudine unică şi singulară.
Consider că seara a  fost împlinită. Şi ce oare este mai de folos în faţa lui Dumnezeu, să aduci suflete în supărare sau să reverşi fericire peste atâţia oameni.
   Ei bine la Veştem s-a simţit izbucnirea torentului cultural prin vocile unor oameni deosebiţi.  Să remarcăm debutul lui Adrian din Maramureş, impetuozitatea lui Liviu Ureche, emotivitatea artistică a lui Dan Podoleanu, forma bună a fetelor la cântec şi recitare, Adina şi Cosmina cu debutul cântecului Niciodată, Alina şi Mihaela recitând blând şi firesc din poeziile mele, Cristina cu devotament şi voce curată, Maria cu apetenţa spre fiorul liric popular, dăruirea lui Cristian şi Ionică, curajul lui Radu, implicarea lui Ştefan Ion şi sufletele unor oameni minunaţi care ne-au aplaudat şi au făcut posibil un mare concert. Mulţumim mai ales domnului Aron Nicu care ne-a sprijinit cu sonorizarea şi cu un profesionalism debordant. 
A fost seara păcii şi a dreptului nostru la viaţă. La ora 22 concertul s-a încheiat cu regretul despărţirii şi cu promisiunea reîntâlnirii la viitorul concert. Mai rămâne să stabilim data, ziua şi locul...




                                            Splendoare la Veștem   

     Atmosferă incendiară, excepțională!  A fost un concert care va rămâne multă vreme  în amintirea celor care au participat la această splendidă seară a prieteniei. În curtea  casei părintești a Părintelui Cătălin, oamenii au cântat alături de Cenaclul Lumină  Lină și au aplaudat  frenetic. Dan Podoleanu ne amintește de spiritul de odinioară al Cenaclului  Flacăra. “Ruga pentru părinți”  interpretată de Părintele  Cătălin, a lăsat  audiența fără suflare. S-a  cântat cu o singură voce...       
      Lumina nu se stinge, ci rămâne aprinsă “în credință, nădejde și dragoste”.    
           
                                                                                                                                                Monica

Seara bucuriei

            Concertul prieteniei și al dragostei de neam...Așa ar putea fi rezumat, în câteva cuvinte, evenimentul care s-a desfășurat aseară la Veștem. Inimi blânde au cântat împreună cu Cenaclul Lumină Lină cântecele atât de apreciate despre țară și neam, iar Dan Podoleanu, Liviu Ureche și Adrian ne-au reamintit atmosfera incendiară de pe vremea Cenaclului Flacăra. Cu un entuziasm care electriza, Părintele Cătălin a ridicat de mai multe ori publicul în picioare, de-a lungul celor patru ore cât a durat concertul. Noaptea a fost brăzdată de o mare de aplauze, în momentul în care Părintele a compus, pe loc, versuri inspirate pe care le-a dedicat audienței. Eram o singură suflare, un singur gând, o singură șoaptă, o singură filă în cartea Iubirii.
            Cred cu tărie în Cenaclul Lumină Lină. De fiecare dată, din sufletul lor cald  culegem stropi de credință curată.
                                                                                                                                              Alina


                       Momente de neuitat

Am avut prilejul şi marea bucurie să fiu prezentă la Veştem, la concertul Cenaclului Lumină Lină. Mi-e greu să descriu în cuvinte starea de spirit pe care am avut-o, a fost o seară de ADEVĂRATĂ BUCURIE, ne-am simţit români, ne-am simţit uniţi în aceleaşi gânduri, am simţit că strămoşii noştrii au fost mândrii de noi, mărturisind prin cântecele patriotice că nu i-am uitat, coştienţi fiind de câte lucruri minunate au făcut pentru neamul nostru. Prin poezie am mărturisit că apreciem arta şi ne apreciem poeţii creştini, dăruitori ai FRUMOSULUI din harul ce-l au de la Dumnezeu.
Totul părea ireal, eram fascinaţi de ceea ce simţim, nu credeam că este posibil să trăieşti asemenea momente într-o lume agitată, falsă şi dezordonată în care ne mişcăm.
A fost unitate deplină şi oricine are ocazia să fie prezent la un astfel de concert, poate simţi cu uşurinţă, că asemenea evenimente se pot organiza, doar din sufletul curat, sensibil, al unor oameni care ÎL iubesc pe Dumnezeu, şi care se luptă sa le dăruiască semenilor, momente de bucurie, cu adevarat FRUMOASE!
Mulţumim Părinte Cătălin, mulţumim membrilor cenaclului şi tuturor celor care ne-au dăruit această seară de neuitat!
                                                                                                                                Claudia
 
                                                                                                                    
Doar imagini....



                                                                                     Victor