sâmbătă, septembrie 24

CĂRAREA TINEREŢII CURATE



Sfaturi şi îndemnuri pentru tineretul nostru credincios 
Partea a IV -a 

“ Dacă simţim cu adevărat marea noastră răspundere faţă de poporul nostru şi de viitorul lui, vom vedea că Hristos este singura rezolvare bună, Singurul Salvator, Singura speranţă.
Legile, oricât de aspre ar fi, pedepsele oricât de mari, metodele oricât de costisitoare, nu rezolvă şi nu vor putea rezolva nimic fără Hristos. Omul scăpat de paznic fură din nou. Scăpat din închisoare înşală sau ucide din nou. Scăpat de sub obsevaţie nelegiuieşte din nou. Problema nu se rezolvă din afară spre înăuntru. Ci dinlăuntru, din conştiinţa, din inima omului, spre înafara lui, spre faptele sale.
Noi ne-am convins de mult de acest adevăr. De când Hristos a făcut în noi acest salt sufletesc şi de aceea am spus şi spunem, am luptat şi luptăm, am suferit şi suferim pentru a deschide ochii şi mintea tuturor semenilor noşrii să vadă acelaşi luminos şi fericit adevăr.
Suntem fericiţi când tot mai mulţi ajung la acest har şi ne rugăm mereu să-l afle tot mai mulţi.

Societatea bolnavă  nu v-a putea merge bine până când ea v-a fi adusă la Hristos şi până când Hristos v-a fi adus la ea sa o vindece. .....
Ştim că această vreme v-a veni şi ne bucurăm dorind-o cât mai curând, căci cu cât este impiedicată şi întârzie, cu atât vor fi mai multe pierderile, care nu se vor mai putea înlocui niciodată.
Doamne Dumnezeul nostru, Te rugăm să trimiţi Duhul trezirii şi ascultăriii mântuitoare asupra noastră a tuturor, pentru că vremea de har pe care ne-ai mai rânduit-o să o putem câştiga spre mântuire şi să n-o pierdem spre oasândă.
Duhule Sfinte, Te rugăm pune putere şi lumină, în aceste îndemnuri, spre a fi cu adevărat folositoare scumplilor noştrii urmaşi cărora le lăsăm ca un testament mântuitor. Amin. Slăvit să fie Domnul! “
                                                 ~ sfârşitul ultimei părţi ~

  Cu drag şi din suflet am ales să scriu pentru voi dragi cititori, aceste cuvinte, din cuvintele marelui poet TRAIAN DORZ, în speranţa că o să vă fie de folos, aşa
cum au fost pentru mine. Bucuraţi-vă de toţi cei din jurul vostru! 
                                                                                                    Claudia Nemeş